/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek, Kiemelt egyéb hír / 0 comments

5 Derby nyerő a Kincsem Díjban

Soha nem fordult elő, hogy egyszerre öt Derby nyerő telivér fusson a Kincsem Díjban! Sportszempontból hazánk legjelentősebb galoppversenye a 2400 méteres Kincsem Díj, mely Nemzeti Galopp Liga futam is egyben. A versenyek versenyét október 18-án, vasárnap kora délután futják a Kincsem Parkban.
Ott lesz a startnál a tavalyi és az idei Magyar Derby győztes, Golden Sea és Faust. Előbbi a Kisbér Díj megnyerésével hangolt, míg az utóbbit a Magyar Derby siker óta nem láttuk futni. Északi szomszédaink alaposan kitesznek magukért és két Derby nyerővel érkeznek. Elhozzák a 2017-es Szlovák Derby győztes Zorianát, aki legutóbb nálunk megnyerte a Millenniumi Díjat, valamint az idei Cseh Derby győztes Opasant.  Az ötödik kékszalagot nyert telivér nem „csupán” Derby nyerő, hanem a szlovák galoppsport első Hármas Korona győztese. A négyéves cseh Arcturust  tavaly is láttuk futni a Kincsem Díjban, de akkor kikapott a későbbi Gr1-es nyerő klasszisunktól, Nanchotól.
Az öt Derby nyerő mellett indul az idei Szent István Díj nyerő Tizedes és az ott harmadik Gunsmoke, az Alagi Díj nyerő és Osztrák Derby második  Arktisz, valamint a kiváló hároméves kanca, Impression.

Szeretettel várunk mindenkit, a belépés díjtalan!

Fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS