/ by /   E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Kaszás Gergő tenyésztő tulajdonos Csak a szélről

A Derby nyerő Naná csikója eddig veretlen, három start, három győzelem. Mitől ilyen jó csikó?
– Először is Fazekas mester türelmes munkája miatt. Másrészt a származása miatt. A ló dédnagyanyját már én vásároltam, a nagyanyja, az anyja is és ő is már nálam született. Ki kell emelni a magas szintű ménesi munkát is, ami nélkülözhetetlen. Már az anyját, Nanát is Fazekas mester tréningezte, vele nyert többek között Magyar Ügetőderbyt, később pedig a csikóit is tanította. Emiatt az egész családot nagyon jól ismeri, ami szintén nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ilyen jókat fusson ez a ló is. Csak a szél apja, Ken Warketin pedig bár viszonylag korán abbahagyta a versenyzést egy sérülés miatt, de akkor Amerikában a kétéves lovak legjobbja volt. Valószínűleg ez is közrejátszik abban, hogy Csak a szél ilyen korai jó ló lett.

Milyen természetű ló, milyen a hétköznapokban? 
– Végtelenül kedves, barátságos ló. Fazekas mester unokája szokta kivinni gyakran a karámba, nagyon jó a természete. Munka közben viszont fel tudja húzni magát, nem szeret lassan közlekedni. Az istállóba visszaérve pedig újból nagyon aranyos, de ez az egész családra jellemző, egyetlen goromba ló sem volt köztük soha.

Mik a távolabbi tervek vele?
– Most egy darabig pihenni fog, idén már nincs több versenye. A három győzelem miatt viszont magas az életnyereménye, így nagy valószínűséggel jövőre a nagyobb versenyeket kell neki nézni, a tervek szerint korosztályos nagydíjakban szeretnénk indítani, de addig nagyon sok idő van még. Külföldi versenyekben nem gondolkodunk, nagyon fiatal még, sok verseny van itthon. Nagy rizikó lenne akár az utazás, akár egy más taktikájú verseny, lehet hogy megviselné. Ha majd idősebb lesz térjünk vissza a kérdésre, addig bőven van neki dolga.

SHARE THIS