/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Blazing Comet – Egy csillag születőben?

A páratlan Frankel nevét senkinek nem kell bemutatni, csikója, Blazing Comet bemutatkozó futása nem is sikerülhetett volna jobban, könnyed, 16 hosszas győzelmet aratott. Teljesítményéről idomárját, Csupor Ferencet kérdeztük.

Milyen eredményre számítottál a versenyt megelőzően?

Bíztam a jó szereplésben, természetesen a győzelem is benne volt a pakliban, a végső eredmény magáért beszél.

Milyenek voltak a munkaformái?

Fokozatosan készült fel a megmérettetésre, a munkáit úgy tettem össze, hogy eleinte gyengébb képességű lóval dolgozzon együtt, majd haladtunk felfelé a sorban. A keddi zárómunka bizakodásra adott okot, remek formában van.

Hogyan jellemeznéd őt?

Egyelőre nem tudnék kirívó jellemzőt mondani, véleményem szerint a tél lesz számára a vízválasztó, addigra megmutathatja milyen is valójában. Van egy karaktere.

Mit gondolsz, milyen kategóriáig juthat el a versenypályán?

Blazing késői születésű, ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni, az anyai oldalon is több késői ivadék van. Abszolút nem célunk, hogy kapkodjunk vele, akkor fog versenyezni, ha minden optimális számára. Érkezett már ajánlat is arra, hogy fedezőménként folytassa tovább a pályafutását, de egyelőre a versenyeztetése mellett döntöttek a tulajdonosok. Bízunk benne, hogy kihozza magából a maximumot és egy szép karriert láthatunk kiteljesedni.

Milyen táv lesz számára ideális a tréningek alapján?

Ha szerencsénk van vele, akkor 1400 métertől 1800, illetve 2000 méterig eredményes lehet.

Hol áll legközelebb starthoz?

Vannak már kinézett versenyek a számára, majd eldől melyikben indul, egy futást még szeretnénk neki adni. A jövő hónap végén két futamot néztünk ki neki, a Gencsy Tibor Emlékverseny – Visegrádi Díjat, vagy az Ászári Díjat, mindkét futam 1600 méteres. Az, hogy valóban elindul-e valamelyiken még a jövő zenéje.

Bemutató cikk: https://kincsempark.hu/2020/07/22/frankel-csiko-magyar-treningben/

Fotó: Vonczem Gabriella

SHARE THIS