/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Hollie Doyle újabb nagydíj kilátásai

Írta: Kovács Botond.

Hollie Doyle

Az népszerűbb brit lovas hölgy Hollie Doyle újabb nagyszerű lehetőségeket kapott. Masida Micuru idomár és Morita Todzsi tulajdonos őt kérték fel, hogy lovagolja Deirdre-t (2014 pk, Harbinger – Reizend, Special Week) a hamarosan megrendezendő kétszáz millió forintnak megfelelő összeggel dotált bahreini International Trophyban november 20-án. Úgy hírlik, ez lesz a szuper kanca utolsó versenye.

A huszonhárom esztendős Doyle idén már 129 győzelemmel rendelkezik, remek szériája során begyűjtötte British Champion Sprint Stakes (Glen Shiel), British Champions’ Long Distance Cup (Trueshan), Princes Of Wales’s Tattersall’s Stakes (Dame Malliot) Black Type-trófeáit.

A sivatagi kiruccanás előtt azonban még ellátogat Keenlandbe, ahol a hétvégi Breeders’ Cup Juvenile Turf Sprintben Mighty Gurkhát (2018 pm, Sepoy – Royal Debt, Royal Applause) üli. Ez lesz a hölgy első szereplése a tengerentúli telivér világbajnokságon.

Deirdre

– Ha eredményes leszek a két nagydíjban, remélem újabb ajtók nyílnak meg előttem. Az idei szezonom csodálatosan alakult eddig, hamarosan meglesz a négyszázadik karrier-győzelmem. Ez nem rossz teljesítmény, ha azt vesszük, hogy 2014 óta lovagolok. Tavaly 116 versenyt nyertem, ami rekordnak számít a női lovasok között. Addig Josephine Gordon volt a csúcstartó 106 sikerrel. Végtelenül büszke vagyok rá, hogy idén Ascotban is tudtam nyerni (Duke of Edinbugh Stakes – Scarlet Dragon). Bízom benne, hogy minden jól alakul a Breeders’ Cupon, és abban is, hogy Deirdre jól fut Bahreinben, bár nem tudom mennyit vett ki belőle az Arc de Triomphe, ahol a nyolcadik helyen végzett, közvetlenül Stradivarius és Enable mögött.

SHARE THIS