/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

St. Leger elmúlt tíz év

A tavalyi győztes, Államfő

Év Zsoké Idomár
2020 ?? ?? ??
2019 Államfő Pavlína Filipová Vaclav Luka A Gajdos Zsolt által tenyésztett, cseh tréningből futó telivér távbírását folyamatosan igazolta, győzelme nem volt meglepetés.
2018 Esti Fény Nagy Tamás Zala Csaba A 2018-as szezon kiemelt versenyeit Esti Fény határozta meg, a St. Leger mellett Kincsem Díj, Szent István Díj, 96. Magyar Derby győzelem is fűződik a nevéhez.
2017 Mágnás (FR) Stanislav Georgiev Hajdi Lajos Mágnás szezonjára nem lehetett panasz, annak ellenére sem, hogy sérülés miatt ki kellett hagynia a Magyar Derbyt. Három start, három nagydíj győzelem volt a mérlege.
2016 My Luck Stanislav Georgiev Csupor Ferenc A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok kiválósága nagy küzdelemben szerezte meg az első helyet Laurentius előtt. Klasszisa révén ezen a távon is remekelt.
2015 Quelindo (GER) Michael Cadeddu Maronka Gábor Az év a szürke méné volt. A Hármas Korona győztes bírói döntés után zsinórban hatodik győzelmét szerezte a 2015-ös St. Leger megnyerésével.
2014 Red Hot Calypso (IRE) Goran Mesetovic Jozef Roszival A sárga mén folyamatosan jól teljesített a szezon során, két hosszal verte meg Radio Ga Ga-t.
2013 Akaba (GER) Stanislav Georgiev Kovács Sándor Akaba kiemelkedő pályafutást tudhatott magáénak a későbbiekben is, 12 győzelem fűződik a nevéhez, háromszoros Millenniumi Díj nyerő.
2012 Completta Kerekes Károly Kovács Sándor A magyar tenyésztésű, szívós kanca bizonyította távbírását és rátermettségét, két heréltet megelőzve elsőként galoppozott át a célvonalon.
2011 Ostinato (GER) Nino Murru Kovács Sándor A 89. Magyar Derby nyerő Ostinato 2800 méteren sem talált legyőzőre. Később is sikert sikerre halmozott.
2010 Tutanhamon (GB) Jaroslav Línek Kovács Sándor Top favoritként várta a versenyt, ezzel a győzelmével biztosította be az Év Lova címet.

Fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS