/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Kétévesek Kritériuma elmúlt tíz év

A tavalyi nyerő, Imperialiste

 

Év Zsoké Idomár
2020 ?? ?? ??
2019 Imperialiste (FR) Andrea Fele Maronka Gábor A Lord of England apaságú mén komoly téli Derby favoritnak tűnt, ám idén nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
2018 Dante’s Peak (GB) Salvatore Sulas Maronka Gábor Az Álmodó istálló lova jó esélyt képviselt a Kétévesek Kritériumában, amit végül megnyert. Azóta is a pálya egyik legjobbja, eddigi mérlege hat győzelem, négy második, egy harmadik hely.
2017 Smiling Suták Csenge Miroslav Jovanovic A Nagy Csaba által tenyésztett Smiling legkiemelkedőbb sikere volt ez a Kincsem Park pályáján, pályafutását a Szerb Derbyben szerzett második hellyel zárta.
2016 Mágnás (FR) Zdenko Smida Hajdi Lajos Kétévesen is meggyőző volt a teljesítménye, a Szent László Díjban negyedikként végzett. Később évjárata legjobbja volt, sérülése ellenére nagydíj győzelmekkel bizonyított.
2015 Jack The Giant (AUT) Deczki András Kovács Sándor A Szent László Díjat nagy küzdelemben nyerte, így második favoritként várta a versenyt, másfél hosszas győzelmet aratott Renin előtt. Idősebb korában sikeres gát ló lett.
2014 Alanya (GER) Varga Zoltán Kovács Sándor Elmondható, hogy karrierje során ez volt a legszebb győzelme, ezt követően mindössze egy pénzes helyezést tudott szerezni.
2013 Black Blade (GB) Nicol Polli Ribárszki Sándor A 2013-as Kétévesek Kritériumában elsőként galoppozott át a célvonalon Nicol Pollival a nyergében, a későbbiekben nem tudott kiteljesedni. Pályafutása végén gátversenyekben indult.
2012 Springolina (GER) Varga Zoltán Jozef Roszival Springolina két alkalommal tudott győzni, a Kétévesek Kritériumában, illetve a Köztársasági Díjban, ezt követően nem tudott igazán érvényesülni a versenypályán.
2011 Latin Lover (FR) Kerekes Károly Kovács Sándor A későbbi Derby nyerő Latin Lover teljesítménye már ekkor is kirívó volt, Nemzeti Díjat, Alagi Díjat is nyert.
2010 Poker Face Nino Murru Suták János Suták János idomítottja második győzelmét szerezte meg kétévesen, ezt követően a Magyar Háromévesek Nagydíjában harmadik lett, 2013-ban fejezte be versenykarrierjét.

Fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS