/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Marián Šurda ismét igazgató

Írta: Kovács Botond.

Remek hír érkezett Pozsonyból. Dr. Marián Šurda négy év kényszerszünet után visszakapta a szlovák versenyüzem, a Závodisko igazgatói posztját. Északi szomszédunk agrárminisztériuma sajtóközleményt adott ki az örvendetes fejleményről. A pályázat során dr. Šurda ellenfele Ján Valtýni volt.

A régóta állami támogatást élvező szlovák lóversenyzés már a pandémia előtt elhúzódó pénzügyi válsággal szembesült. A 2020. évre tervezett húsz versenynapból idén csak nyolcat rendeztek meg Pozsonyban, többek között a rangos Turf Gála is a járvány áldozatává vált. Nem meglepő, hogy idén nyáron lemondott Tomáš Zajac, a két évig regnáló direktor.

A szomszédos baráti állam szaktárcája az alábbi rövid, lényegre törő és magyar szempontbó is üdvözlendő hírt közölte: Bizottságunk lelkiismeretesen felmérte mindkét szakember szakmai tudását, kompetenciáját és vezetői képességeit, és az átfogó értékelés után úgy döntött, az új igazgató dr. Marián Šurda lesz.

A hazánkban jól ismert és népszerű régi-új igazgatót szoros barátság fűzi közösségünkhöz, gyakori vendége a Kincsem Parknak. Sok sikert kívánunk megbízásához.

SHARE THIS