/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Interjú a 2020-as év ugrólovas championjával

A fiatal és tehetséges lovas, Benkő Ádám szerezte meg 2020-ban az ugrólovas champion címet. Öt versenyből két alkalommal sikerült nyernie, mindkét alkalommal High Spec társaként. Először a Ceglédberceli Gátversenyben, majd a Krőzus Gátversenyben sikerült a bravúr, az utóbbiban nem kevesebb, mint 18 hosszal előzték meg a mezőnyt.

Hogyan értékeled a 2020-as szezont?

Elmondható, hogy ez volt a legjobb szezonom pályafutásom során, mivel nagy küzdelmek és izgalmas versenyek után sikerült megszereznem ezt a címet.

Síkon kezdtél, majd idővel áttértél a gátversenyekre is. Megtaláltad a számításaidat? Mire kell a legjobban odafigyelned egy-egy verseny során?

A síkversenyeknek is megvan a különleges hangulata, de személy szerint én nagyon szeretek ugrani. Nagy vágyam volt, hogy egyszer ugrólovas champion lehessek, ez most teljesült. A versenyeken belül gyakorlatilag mindenre oda kell figyelnem. Nagyon fontos, hogy folyamatosan koncentrálni tudjak a lovam állapotára, hiszen ha túlhajszolom, vagy akár egy pillanatra nem figyelek az ugrásra, annak vereség, rosszabb esetben akár baleset is lehet a vége.

Miben szeretnél még fejlődni?

Kondíció és stílus terén egyaránt szeretnék fejlődni, de ez a sport erről szól, mindig van min változtatni, állandó kihívást jelent, de ez is a szépsége.

Milyen célokat tűztél ki 2021-re? Tervben van esetleg, hogy külföldön is szerencsét próbálj?

Szeretnék 2021-ben minél több síkversenyben lovagolni és további sikereket elérni a gátversenyekben, célom, hogy utánpótlás champion legyek. A külföldi munkavállalás sokban függ az elkövetkezendő időszaktól, ha nem úgy jönnek össze a számításaim, ahogy szeretném, akkor fontolóra veszem, de egyelőre szeretnék hazai pályán dolgozni és bizonyítani.

Fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS