/ by /   Friss hírek / 0 comments

Életműdíjasaink

Krebs András, dr. Dénes Jenő, dr. Prutkay János

A hazai lóversenyfutamok rendezője és szervezője már hetedik éve díjazza az elmúlt versenyszezon legjobbjait, a 194 esztendős hazai lósportban dolgozó szakembereket és mindazokat, akik munkájukkal segítik gróf Széchenyi István örökségének ápolását.
A Kincsem Park a legmagasabb elismerést, az Életműdíjat, dr. Dénes Jenő állatorvosnak, Maczkó János nyugalmazott trénernek és a XX. század legjobb magyar lovának, Imperiál lóápolójának és Szotyori Nagy Tamásnak, a Töki MGTSZ Vadaskerti ménes vezetőjének adományozta.
A pandémiás helyzetben Lóverseny Gála nélkül, a járványügyi szabályok betartása mellett kerültek átadásra az elismerések. Dr. Dénes Jenő állatorvost és Maczkó János nyugalmazott galopp idomárt otthonában köszöntötte fel dr. Prutkay János, a Kincsem Park protokoll vezetője és Krebs András marketing igazgató.
Dr. Dénes Jenő állatorvosként hosszú évtizedeken keresztül gyógyította a versenypálya lovait, sok általa kezelt telivér és ügető tért vissza a sikeres kezelés és rehabilitáció után a versenypályára.

Maczkó János

Maczkó János 1952-ben került a versenypályára, az egész életét a Kincsem Parkban töltötte, illetve szerte a nagyvilágban legjobb lovainknak köszönhetően. Ő volt a lóápolója a legendás Imperiálnak, a magyar lóversenyzés hírét elvitték az Egyesült Államokba, Svédországba és Németországba is. Végigjárta a ranglétrát, sikeres sík és ugró karrier után abrakmesterként, majd trénerként dolgozott. Nyugállományba vonulása után mázsálóként tevékenykedett.

Szotyori Nagy Ádám, Krebs András, Szotyori Nagy Tamás, Pécsi István, Szotyori Nagy Kristóf

Szotyori Nagy Tamás tenyésztőnek Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója gratulált. A szakember nevéhez fűződik a zsinórban megnyert négy Magyar Derby (1987. Torockó, 1988. Jagelló, 1989. Tabán, 1990. Pendragon) siker és az 1988-as Kincsem Díjban elért hármas győzelem (Lél – Archibald – Jagello), ami mindmáig elérhetetlen bravúr minden futtató és tenyésztő számára.

SHARE THIS