/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Jó hír az Egyesült Királyságból

Írta: Kovács Botond.

Whitehall

Boris Johnson konzervatív kormánya még keresi a megoldásokat az európai versenyüzemeket is érintő, Brexit által okozott szállítási és egyéb kellemetlenségek megoldására, de egy jó hírrel így is tudott szolgálni a közeljövőt illetően.

A Whitehall döntéshozói úgy tervezik, március 29-től kezdve fokozatosan feloldják a látogatási tilalmat a királyság versenyterein, és első lépésben megengedik, hogy a futtatók is látogathassák a versenyeket. Ennek ellenére a közelgő Cheltenham Fesztivált, és a március 27-re tervezett doncasteri szezonnyitót még szigorúan zárt kapuk mögött rendezik.

Szintén jó hír, hogy előreláthatóan, május 17-től visszatérhet az élet a régi kerékvágásba, onnantól fogva ugyanis ismét megtelhetnek a lelátók, a publikum számára is látogathatóvá válnak a futamok. Ennek feltételéül az esetszámok csökkenését és az átoltottság mértékét szabták.

Némi üröm az örömben, hogy Cheltenhamben még mindig nem szállhatnak nyeregbe az amatőrök, így elmarad a látványos National Hunt Chase, a Kim Muir Handicap Chase és a St. James’s Place Festival Hunters’ Chase. Az úrlovasoknak március 29-ig kell várniuk a kimázsálással, ekkor a Point-to-Point szezon is folytatódhat. (Idén január 4-től egyetlen versenyt sem rendezhettek amatőröknek.)

II. Erzsébet királynő kormánya azt tervezi, április 12-től ismét kinyithatnak a fogadóirodák. Az április 10-i Grand Nationalről így még pont lecsúsznak a bukmékerek, de ez így is óriási előrelépést jelent az eddigi nehézségek után.

SHARE THIS