/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Dióspusztán is érkeznek a csikók

A Dióspusztai Angol Telivér Ménes minden évben jelentősen hozzájárul a hazai galoppsport erősítéséhez, több mint 33 csikó látta már meg a napvilágot 2021-ben. Tekintsük át, hogy kik után születtek a jövő reménységei:

Mokarris Angliában, rövidtávon versenyzett, két győzelmet szerzett kétévesen, legmagasabb RPR száma 107 volt. Főbb győzelme, helyezései: TKP Surfacing Rose Bowl Stakes (L.), 2. volt a Godolphin sztárja, Blue Point mögött a Irish Thoroughbred Marketing Gimcrack Stakes-ben (Gr.2), 4. Betway Cleves Stakes (L.). Eddig 2021-ben 14 csikó apja, a kancák tekintetében First Fast Now, Aeronway Thomas, Megkapó, Temple Mount, Eltham, Faster Now, Megnyerő, Snow Angel, Katie’s Kiss, Tunic, Spice Of Life, This Girl, Ronja és Brynhild vemhesült tőle, a csikók már Dióspusztán töltik napjaikat.

Silver Frost 2009-ben a legjobb francia hároméves mérföldes ló volt. Legfőbb győzelmei: Poule d’Essai des Poulains (Gr.1), Prix Thomas Byron (Gr.3), Prix de Cabourg – Jockey-Club de Turquie (Gr.3), Prix de Fontainebleau (Gr.3), Prix Omnium II (L.). Életnyereménye 450 335 euró. Eddig nyolc csikó köthető a nevéhez To Yo Yo, Shamal Sally, Alsace, Tábortűz, Panda Innocent és Messerschmitt az anya.

Pigeon Catcher Franciaországban versenyzett. Háromévesen két versenyt nyert, legjobb timeform értékelése 100 RPR volt. Két anyai féltestvére – Jakarta Jazz (Marju (IRE)) és Native Prospect (Bated Breath (GB)) – is black type ló volt. Anyja, Jakarta Jade Írországi Listed helyezése révén szintén kiérdemelte a black type minősítést. Első fedeztetési idényét követően született meg a 96. Magyar Derby nyerő Esti Fény, őt 2016-ban a Hazafi Díj és Magyar Kancadíj nyerő Lili. A 2017-es évjáratból Kráken megnyerte a Magyar Kétévesek Nagydíját. Eddig hét csikó viszi tovább a vérvonalát, anyjuk Ejtihaad, Muffin, Firsty, Sougy, Lone Cat, Anytimeatall, Macabea.

Rajtuk kívül Study Of Man, Eqtidaar, Ulysses és Cityscape ivadékok is születtek, a kancák már a vehemmel együtt kerültek megvételre.

Study Of Man legmagasabb RPR száma 118 volt, ezt a Qatar Prix de l’Arc de Triomphe kilencedik helyezése által érte el, de Francia Derby győzelem is szól a neve mellett, illetve Gr 2 besorolású versenyben is felért a dobogó legfelső fokára. Egy utódja született meg eddig, Morning Chimes révén.

Eqtidaar tavaly bizonyított először, mint fedezőmén. Pályafutását tekintve Group 1 versenyt nyerő sprinter. Eqtidaar és Go On Go On Go On párosításából egy pej mén csikó született.

Ulysses Galileo apaságú mén, hosszútávon versenyzett, többszörös Group 1 és Group 3 nyerő. Saintedet fedeztették be vele 2020-ban, aki egy sárga kanca csikónak adott életet.

Cityscape Group 1 és Group 3 besorolású futamokban is eredményes volt, főként 1600 méteren bizonyított, párja Hala Madrid volt a fedeztetés során, egy sárga kanca csikót adott.

SHARE THIS