/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Pozsonyi Turf Gála magyar szemszögből

Június első vasárnapján kerül megrendezésre a régió egyik legjelentősebb versenynapja, a hagyományos pozsonyi Turf Gála. A kiemelt versenynapon több magyar idomításból induló telivért is láthatunk majd a startnál, a futamokra fogadás is köthető a fogadóirodákban, a Kincsem Parkban, illetve a bet.lovi.hu-n, így azok sem maradnak le az itthoni játékról, akik a helyszínen szeretnének szurkolni a magyar telivéreknek.

A nap második futamában 14:30-kor Miss Mystery (4) Stanislav Georgievvel és Diadora Sts (5) Zdenko Smidával fog starthoz állni. A 10.000 euro összdíjazású versenyben 12 telivér indul majd, a szaklap Pavel Túma idomítottját, Devoir Rient (8) favorizálja, utóbbi versenyében második helyen ért célba, a most is induló Solemeena (9) mögött, újabb összecsapásra van kilátás. A harmadik tipp Kovács Sándor idomítottja, a Hazafi Díjban második helyen záró Diadora Sts (5).

Miss Mystery (Stanislav Georgiev): Jól dolgozott, rendben van. Nem kapott erős munkákat, frissen tartottuk. Itthon nem volt számára ideális verseny, így Pozsonyban indul a hároméves kancák között. A távval nem lesz gond, ha az első öt hely valamelyikére odaér meg leszek vele elégedve.

Diadora Sts (Kovács Sándor): Jól dolgozott, elég erős mezőny gyűlt össze, pénzes helyezésben bízunk.

A nap harmadik futamában, a 15.000 euro összdíjazású Cena Scottish Rifla spolocnosti-ban Centa (9) képviseli a magyar színeket Stanislav Georgievvel. Legutóbb Pozsonyban a negyedik helyet szerezte meg 1800 méteren, majd Milánóban az ötödik helyre ért oda szintén ezen a távon. A szaklap Zariyannka (4) sikerében bízik, legutóbbi futásával második lett Prágában, azonban Timemaster (8), Ophelia’s Aidan (5) és Ideal Approach (7) is ott szerepel a favoritok között.

Centa (Maronka Gábor): Ez a táv nagyon jó neki, lovasa is mellette szól. Idei két futása véleményem szerint hibátlan, Pozsonyban és Olaszországban erős mezőnyben negyedik és ötödik lett, ezzel a formával az első öt hely valamelyikén végezhet.

15:45-kor ismét Stanislav Georgiev idomítottjának drukkolhatunk majd, a Nemzeti Díjban második helyet megszerző hároméves Tervel (8) idomár-lovasával indul 2000 méteren a Starohájske Kritérium-ban, az összdíjazás 10.000 euro. A Turf Petardat (4) várja az első helyre, nem ok nélkül, utolsó két futását tekintve hibátlan a mutatója. Őt az esélyesek között Syrenka (10) követi Václav Luka tréningjéből, utolsó két versenyében ő is az első helyen végzett, ezt megelőzően két második helyet ünnepelhetett. A hazai színek képviselőjét a harmadik helyre várják.

Tervel (Stanislav Georgiev): A táv még kérdéses számára, erős a mezőny. Kondíciómunkákat kapott, elégedett leszek, ha az első öt hely valamelyikére odér.

Az 1200 méteres Cena Ministerstva podohos-t 16:20-kor futják majd 17.000 euro összdíjazással, 14 indulóval. Magyar tréningből Simply The Best (3) indul Zdenko Smidával, illetve Vain Hope (11) Stanislav Georgievvel. A szaklap Ponntost (9) várja az első helyre, legutóbb Rómában kilencedik lett, ezt megelőzően Chantillyban negyedik. A Kincsem Parkban sem ismeretlen Mr Right neve a következő Frantisek Holcák tréningjéből, Prágában már bizonyított, most is odaérhet az első helyre. A szürke Vain Hope is az esélyesek táborát erősíti.

Simply The Best (Kovács Sándor): Jól dolgozott, visszavettük a távját. Az 1200 méteres fordulós verseny jobban fog tetszeni neki, az első három hely valamelyikére várjuk.

Vain Hope (Stanislav Georgiev): Jól dolgozott, jó formában van. Erősebb munkákat kapott, remélem, hogy puhább lesz a pálya, az kedvezne neki. A startbox eléggé kívül esik, ahonnan indul, de az első három hely valamelyikére várom őt.

A nap hatodik futama a Velká Cena Slovenska lesz 2400 méteren, 26.000 euro összdíjazással, ebben bár nem lesz magyar érdekelt, de Killwort (1), Magnentius (2), Opasan (3) és Palmera (9) neve sem lesz ismeretlen a fogadók előtt, izgalmas versenyre van kilátás.

SHARE THIS