/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Vélemények a 107. Magyar Ügetőderbyről

Bonaparte Boss – Veljko Mazsity

A Derbyre a megszokott módon készültünk, semmit sem változtattunk a tréningjén. A nagy szárazság miatt a tréningtelepünkön lévő pálya homokja eléggé mély, de ennek ellenére nincs okunk panaszkodni Bonaparte formájára, minden rendben ment vele. Véleményem szerint a Derby idén elég nyitott, a főbb esélyesek közül Borutkát és Bugatti SS-t emelném ki, akik küzdelemben lehetnek a győzelemért.

Be Happy – Márton Lajos

Be Happy az utolsó versenye óta csak kihúzott munkákkal készült, melyeket jó kedvvel teljesített. Hiba nélkül és egy jól átfutott verseny esetén, a döntőbe várjuk, ahol véleményem szerint főbb ellenfelei Bugatti SS és Bonaparte Boss lehetnek.

Bugatti SS – Marcus Gramüller

A Derbyre való felkészülésnél semmit nem változtattunk Bugatti tréningjén, a megszokott munkáit kapta. A kedvére semmi okunk nincs panaszkodni, friss és egészséges, mint mindig, illetve a nagy melegben való versenyzés sem okoz neki problémát. A várható lefutási idő véleményem szerint 16,0 körüli kilométer átlag körül lehet. Az ellenfeleket nem ismerjük teljes egészében, de ha Bugatti SS úgy teljesít, ahogy várjuk tőle, bármilyen eredményt is jelent ez, elégedettek leszünk.

Borutka – Hajnal Tibor

Borutkának az év eleje nem úgy sikerült, ahogy terveztük, talán azért is, mert a tavalyi év hosszú, és nehéz volt számára, így amellett döntöttünk, hogy idén kevesebbet fusson, ami előnyére válhat. Hosszú, kihúzott munkákkal készültünk, az utolsó munkáival már abszolút elégedett voltam. Véleményem szerint az idei Derby nagyon nyitott, öt-hat ló közül bárki nyerhet.

Berill Lady és Bold Lady – Rutkai József

Február közepétől Fabrice Souloy normandiai tréningtelepén készültek, ahol kitűnő munkákkal hozták formába őket a Derbyre. Hazautazásuk egy 20 órás út volt, ami kicsit megviselte őket, sajnos hiba volt két napra rá versenyben indítani őket. A következő héten már megmutatták mire is képesek, hogy ez mire lesz elég, azt meglátjuk szombaton. Nagyon jó kedvvel készülnek azóta is, Fabrice Souloy teljes tréninget írt nekik elő a hátralévő időre, amit 100 %-ban betartunk. Berill Lady-t Balogh Bernadett, Bold Lady-t Kiss Georgina készíti. Tisztes helytállást várunk mindkét lótól, véleményem szerint kimagasló esélyt képvisel Bonaparte Boss és Bugatti SS.

Bobby Fischer – Juhász Balázs

Április óta van már a lábában van öt verseny, köztük két hosszú távú is, így kondíció munkákkal készültünk a Derbyre. Eddigi futásaival elégedettek vagyunk, a kisebb díjakban folyamatosan jól teljesített, a táv nem okozhat neki gondot. A futások mentálisan nem viselték meg, így a kedvére sincs okunk panaszkodni. Számunkra optimális verseny esetén a kisebb pénzdíj a reális cél, de a Derby mindig egy különleges verseny, így bármi megtörténhet. A futott formák alapján, azt gondolom, hogy legalább öt lónak van valós esélye a győzelemre, közülük Bugatti SS-t és Bonaparte Boss-t emelném ki.

Farya BD – Kolozsi László

Egy magyar lónak az életében egyszer adatik meg a lehetőség, hogy részt vegyen az Ügetőderbyben, így a tulajdonossal közösen úgy döntöttünk, hogy elindítjuk ebben a nagyversenyben Farya BD-t. Nem ő lesz a futam esélyese, a mezőny idén bombaerős így a tisztes helytállás az elsődleges cél vele kapcsolatban.

Bvlgari SS – Csordás Emil

A tulajdonosa kérésére indítjuk el a Derbyben a kancát, elsődleges feladata a volt tréningtársa, Bugatti SS felvezetése a melegítésnél. A versenyben már az esélytelenek nyugalmával indulunk.

Bazsiville – Mitja Slavic

Bazsiville az év elején, január végén érkezett hozzám idomításba. Egy egészen különleges lóról van szó, kellett néhány hónap és pár verseny, hogy kiismerjük egymást. Munkában nagyon nyugodt, jól dolgozik, meg vagyok vele elégedve. Azonban, amikor felmegy a pályára a Kincsem Parkban, mintha kicserélt ló lenne, nem mindig egyszerű vele versenyezni. Remek futását követően, legutóbb nem volt az igazi, de összességében, három nappal a Derby előtt azt gondolom, rendben vagyunk. Az idei Magyar Ügetőderby elképesztően erős és kiegyenlített versenynek ígérkezik, lehetetlen megtippelni a nyerőt. Szeretnénk nyugodt, zavartalan versenyt futni, bízva természetesen a minél eredményesebb szereplésben.

Fotó: Fischbein Diána

SHARE THIS