/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Rachael Blackmore sérülése

Írta: Kovács Botond.

Rachael Blackmore

Rachael Blackmore már jól van, de pénteken súlyos sérülést szenvedett Killarney-ben – adta hírül a nemzetközi szaksajtó. Merry Poppins nyergében vágott neki egy 4000 méteres gátversenynek, de a favorit kanca az ötödik ugrásnál hibázott, és óriásit bukott, aminek következtében Rachael Blackmore bokáját törte, és csípőzúzódást szenvedett. A lovashölgyet harmincöt perces elsősegélynyújtást követően a közeli Tralee Kórházba szállították, ahol péntekről szombatra virradó éjszaka megműtötték. A lehetőségekhez képest jól van és jó kedélyű.

Rachael Blackmore aznap már két futamot nyert a Killarney Míting utolsó napján. Először a Henry de Bromhead által idomított Leac An Scail Ladyvel nyert egy 4600 méteres, kezdő kancáknak kiírt gátversenyt, majd felpattant a Philip Rothwell istállójában álló Baltinglass Hillre, és behúzott egy 3800 méteres hendikepet.

Az ír amazon idén azzal írt történelmet, hogy hölgylovasként Grand Nationalt nyert a nyolcéves Minella Times társaként. A csodálatos eredményt azután érte el, hogy ő lett a Cheltenham Festival legeredményesebb zsokéja. Az ugrószezon elején járunk, Rachael vezeti a tabellát, a nemrégiben szintén balesetet szenvedett Danny Mullins előtt, de a történtek után nagy valószínűséggel a hátrébb helyezkedők jutnak majd szerephez.

SHARE THIS