/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Mishriff kihagyja az Arc-ot és megint megpróbálja a Champion Stakest

„Úgy érezzük, inkább 2000 méternél kellene maradnunk, mint egy kemény 2400 méternél Párizsban, hiszen gyors ló.”

 

Kiderült, hogy Mishriff, Európa egyik legjobbnak tartott lova, nem a jövő hónap elején megrendezésre kerülő Prix de l’Arc de Triomphe-ban, hanem az október 16-i ascoti Group 1-es Qipco Champion Stakes-ben indul.

A John és Thady Gosden által idomított elsőosztályú négyéves a legjobb teljesítményét nyújtotta, amikor augusztusban hat hosszal legyőzte Alenquer-t a Group 1-es Juddmonte International futamban, Yorkban. Ezzel a futásával 127-es BHA minősítést ért el, ami megegyezik az egyik legnagyobb riválisáéval, a kiváló hároméves ír St Mark’s Basilica-éval.

Az előzetes esélyek alapján most 12:1-hez áll az Arc-ban. A menedzsment úgy döntött, hogy Mishriff inkább marad 2000 méteren, hogy másodszor is nekivágjon a Champion Stakes-nek, ahol tavaly csak nyolcadik lett Addeybb mögött.
A tavalyi fiaskó óta Make Believe ivadék elsőként galoppozott át a célon a Saudi Cupban és a Group 1-es Dubai Sheema Classicban, majd a Coral-Eclipse és a King George VI and Queen Elizabeth Qipco Stakes másfél mérföldes futamában is pénzdíjas lett az Ascotban. Ezután Yorkban visszavettek a távból, és nyergében David Egan-nal a leglenyűgözőbb győzelmét aratta.

Forrás: racingpost.com

A tapasztalt mester, John Gosden így nyilatkozott: “A tulajdonossal, Faisal herceggel folytatott megbeszélések után úgy döntöttünk, hogy Mishriff következő versenye a Qipco Champion Stakes lesz az Ascotban. Úgy érezzük, inkább 2000 méternél kellene maradnunk, mint egy nehéz 2400 méternél Párizsban, hiszen gyors ló, Szaúd-Arábiában is 1800 méteren nyert.”

Mishriff 7-4-es favoritként indul az ascoti futamban, ahol egy rendkívül izgalmas visszavágóra van kilátás közte és St Mark’s Basilica között. Van miért visszavágni az Eclipse Stakes vereség után.

Gosden hozzátette: “Mishriff remek formának örvend a yorki győzelme óta, úgy gondoljuk, idén erősebb ló lett, ami előnyt jelenthet számára az őszi versenyekben”.

 

SHARE THIS