/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Remek formában van mindkét Arc indulónk” – Hurricane Lane csatlakozik Adayarhoz

„Izgatottak vagyunk, hiszen ez a 100. Arc. Olyan tehetséges lovaink állnak starthoz, akik jó esélyt képviselnek.”

A Godolphin istálló menedzsmentje megerősítette, hogy Hurricane Lane csatlakozik istállótársához, Adayarhoz a jövő vasárnapi Quatar Prix de l’Arc de Triomphe-on. James Doyle fogja lovagolni az ír Derby, a Párizsi Nagydíj és a St Leger győztesét, miután pénteken bejelentették, hogy William Buick az Epsom Derby- és King George-győztes Adayar partnereként indul.

A tréner, Charlie Appleby így nyilatkozott: “A tegnapi galopp munkák után folytatott megbeszélést követően nagyon magabiztosak vagyunk, hogy ha ezt a hetet jól zárjuk, akkor két lovunk is nagyszerű formában fog érkezni az Arc-ra. Izgatottak vagyunk, hiszen ez a 100. Arc, és olyan tehetséges lovaink állnak starthoz, akik jó esélyt képviselnek.

Adayar, lenyűgöző stílussal győzött a Derbyben, megnyerte a King George-ot, és Hurricane Lane, aki történelmet írhat a St Leger és az Arc megnyerésével, ami még nem történt meg egyetlen egy lónál sem ugyanabban az évben.”

Doyle, aki eddig még nem lovagolta a Frankel ivadékot, szombaton ült először Hurricane Lane-en a Moulton Paddocksban végzett munkája során. Hurricane Lanenek nem lesz idegen Longchamp, miután júliusban a Grand Prix de Paris-ban nagyon puha pályán hagyta maga mögött ellenfeleit, és ezzel a teljesítményével a Racing Post 125-ös, vagyis karrierje legjobb értékelését kapta. Hasonló körülmények várhatóak a héten Longchamp-ban, hiszen várható némi eső még Párizsban. Appleby így nyilatkozott:

” A hét folyamán egy kis esőt jósolnak, és ez kedvez nekünk. Az egyetlen negatívum, amit Hurricane Lane részvételével kapcsolatban tudnék mondani, ha a mély pályától csúszós lenne a kanyarban a talaj.”

Forrás: Racingpost.com

Hurricane Lane, aki ebben a hónapban két és háromnegyed hosszal nyerte meg a St Leger-t Mojo Star előtt, és a Doncaster Classic győzteseként az Arc-ban is bizalommal indul, 6:1 az esélye, míg az Aga Khan kancája, Tarnawa éppen csak lemarad az előzetes esélylatolgatások alapján Adayarral szemben. Hurricane Lanet kétévesen Adam Kirby lovagolta győztes debütálásakor, de azóta mind a hat startján Buick ült a nyeregben, többek között a Derby harmadik helyezésénél is, Adayar és Kirby mögött. Appleby szintén pozitívan nyilatkozott Adayarról, miután egy kis visszaesés miatt, két hete nem tudott részt venni az Arc felhozó versenyén, a Prix Niel-en. Vasárnap így látta a lova helyzetét:

„Nagyon elégedett vagyok a szerdai és tegnapi galopp munkáival, bizalommal várom a vasárnapi összecsapást”.

SHARE THIS