/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

“Ragyogó formában van” – Marquand izgatott az Arc sötét lova, Alenquer miatt

„Ő egy olyan ló, aki még nem mutatta meg a teljes benne rejlő potenciált”

 

Tom Marquand – aki vasárnap először fog Quatar Prix de l’Arc de Triomphe-on nyeregbe szállni – úgy véli, hogy Alenquerből még sok mindent ki lehet hozni. A Royal Ascot-i King Edward VII Stakes győztese a 14 nevezett ló között maradt.

Alenquer a Juddmonte International futamban is erős, bár távoli második lett Mishriff mögött egy gyors 2000 méteres versenyben, jó talajon, ami azt jelenti, hogy William Haggas trénernek nem kell figyelnie a longchampi időjárás-előrejelzést.

Míg Adayar és Snowfall Európa legköltségesebbnek mondható versenyében indulnak, hiszen tartalék lovak, fejenként 120.000 Eurós utónevezési díj fejében.

Forrás: racingpost.com

Már tűkön ülve várom!” – mondta Marquand az Arc debütálásáról. “ Ő egy olyan ló, aki még nem mutatta meg a teljes benne rejlő potenciált. Második volt a Juddmonte-ban és nyert a Royal Ascotban, szóval ragyogó formában van. Szemben a reflektorfényben levő szupersztárokkal, Alenquer bizonyos mértékig elkerüli a figyelmet.”

Marquand hozzátette: “Nagyon várom már, hogy újra láthassam őt 2400 méteren, és drukkolok, hogy jó startot vegyünk és mellénk pártoljon a szerencse. Minden centi számíthat.”

Marquand reméli, hogy Alenquer jobbnak bizonyulhat, a Grand Prix de Paris-ban Hurricane Lane mögötti harmadik helyezésénél futott formájánál.

“Nagyon stabil futam volt Franciaországban, és mindannyian tudjuk, hogy Longchamp nehéz lesz” – mondta Marquand. “Hurricane Lane kétséget kizáróan Európa egyik legjobb lova erre a távra, és rendkívül nehéz lesz legyőzni.”

“Alenquer rendkívül sokoldalú tehetség, így nem hiszem, hogy a talaj igazán számítana neki, inkább az számít, hogy mi okozhat kellemetlenséget a többi versenyzőnek, ami különbséget jelentheti.”

Annak ellenére, hogy a hét elején nagyrészt szürke felhők takarták a Párizs felett az eget, a talaj hivatalosan jónak vagy „lágynak” minősült az Arc hetének elején, miután vasárnapról hétfőre mindössze 3 mm eső esett, a TurfTrax GoingStick 7,3-as, azaz jó, helyenként jó vagy puha talajt mért.

Bár hétfőn több zápor is előfordult, az előrejelzés péntekig többnyire száraz időt jósolt, nincs egyetértés a meteorológusok között abban, hogy mennyi csapadék érkezhet a hétvégén.

SHARE THIS