/ by /   A nap híre / 0 comments

Nagydíjak a szombati ügetőn

Izgalmas hétvége következik, számos neves versenyen szurkolhatunk a Kincsem Parkban. A sort a szombati ügető versenynapon az Omnia Díj nyitja, 1800 méteren háromévesek mérik össze gyorsaságukat. A favorit Cukrom (4), de esélyes Como Tiago (7) és Callela BD (2) is.
A kiemelkedő 2.000.000 forintos összdíjazású Árverési Lovak Versenyén középtávon futnak a háromévesek. Ebben a futamban kizárólag olyan lovak indulhatnak, akiket yearling korban az ügetőárverésen vásároltak meg a tulajdonosok. Az eddigi eredmények alapján nagy esélyt képvisel Compact Boy (4), Che Comandante (7) és Csillagfény R. (6) is. Classic Boy (1), valamint a másod és harmadfavorit tréningtársak, mindhárman Goran Zolnaji idomításában állnak.
A Racerstina Díj keretén belül tízen állnak starthoz. A fordulóstartos futamban engedménye révén a 10-es számú Bosphorus N lesz a favorit, de jó esélyt képvisel Be My Dream (9), Bonus RG (7) és Jardel Boko (2) is.
Az 1800 méteres 88. Kétévesek Nagydíja igazán izgalmasnak ígérkezik, a hét ígéretes csikó miatt. A tavaly komoly pénzért vásárolt és még veretlen Diamond Ville (2) komoly esély, ami nem is csoda, hiszen itthon és Szlovéniában is győzött. Jó esélyekkel indul Devoted (3) is, aki komoly javulással küzdelemre késztetheti a favoritot. A dobogóért lehet harcban Dasha Ville CD (1) kedvező rajtszámával a 2.000.000 forintos összdíjazású versenyben.
16:00 órakor indul a Poéta Hendikep 1900 méteren. Antónia Schwim (3) képviseli a legjobb esélyt a kilenc lovas mezőnyben, de a kisebb kihagyás után újra pályára lépő Újpesti lány (1) is eredményes lehet.
Nagyon jó lovak futnak 1800 méteren a Romi MMS Díjban, ott lesz a startnál az esélyes lovak közül Zitti Tutti (4), Longines (2), Zóna (3), Zlatan LIW (1) és Krack du Clocher (5).
A fordulóstartos Ördöglány Hendikepben, alaptávról 1960 méterről, valamint 20 és 40 méteres térhátrányból indulnak az ügetők. Timoko R. L. (4), Szilvás (5) Winner Boy (2) és Ördög Hegedűse a legesélyesebb a kilenc induló közül.
A Nemzeti Ügető Liga kilencedik állomásán, a hosszútávú Köztársasági Díjban számtalan kiválóság indul. A favorit a Marschall József Emlékversenyben óriásit futó szlovén Maugli (1) és a kétszeres Liga nyerő Zsenerőz (2). A két krekken kívül pályára lép Zante Font (3), a kiváló ötéves Alfa Boy (6), a 107. Hungária Díj győztese Bonaparte Boss és az idei Magyar Ügetőderbyt megnyerő Borutka (7). A legjobb magyar lovakon kívül szlovén és szerb klasszisok is starthoz állnak.
A nap utolsó futama a Vatikán Hendikep lesz. A tizenegy lovas a mezőnyből nehéz kiemelni favoritot. A szakértők Vihar RG (7), Always Yankee BD (3), Allegre (8) és Ultra Lady (10) sorrendet találják a legvalószínűbbnek.
A versenynap ingyenesen látogatható, a belépés azonban védettségi igazolványhoz kötött! Az ügető napot 300.000 forint jackpot teszi teljessé.

Fotó: Péter Réka Photography

 

SHARE THIS