/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Ki lesz az év lova 2021-ben?

A tavalyi évhez hasonlóan idén is szavazással dől el az “Év Lova” cím sorsa. A szavazás során 6 csoport (5 szakmai szervezet és a közönség) véleményét veszi alapul a versenyszervező és ez alapján alakult ki a végső sorrend. Holtverseny esetén a Versenyszervező szavazata dönt.

Az idei évben a következő csoportok, szervezetek szavaznak:

Közönség,  elektronikusan
Versenyszervező
Magyar Lovaregylet
Magyarországi Galopp Versenylótenyésztők Egyesülete
Magyarországi Angol Telivérfuttatók Egyesülete
Galopp Idomárok és Lovasok Egyesülete

 

A közönség az elektronikus felületen 2021. november 27. 12:00. – 2021. december 1. 23:59 között adhatja le a szavazatát. A szavazók között kisorsolunk egy Kincsem Parkos ajándékcsomagot!

Részletes játékszabályzat: https://kincsempark.hu/szavazz-az-ev-lovara-2021/

 

Lássuk kik közül lehet választani!

Eggi’s Choice (IRE) – 6 start, 3 győzelem, 9 565 000 Forint nyeremény

 Év eleji felhozó versenyében aratott könnyű győzelme után komolyabb feladatokat kapott a Fascinating Rock apaságú hároméves mén. Az új pálya megépítését követően a legjobb idővel (1:34,4) nyerte az 1600 méteres Nemzeti Díjat, óriási stílusban aratott 5 hosszas győzelmet. Egy hónap elteltével az Alagi Díjban is veretlen maradt, azonban idén is fogott az Alagi Díj „átka” és habár a Derbyben topfavoritként állt starthoz, lecsúszott a dobogó legfelső fokáról. A Nemzetközi Kincsem Díjban, legjobb magyar lóként az értékes harmadik helyet szerezte meg a cseh klasszis Markoni LP és az Osztrák Derby nyerője, a szintén cseh Royal World mögött. A Hármas Korona harmadik ágában, a 2800 méteres Magyar St. Legerben is ezüstérmes lett, ekkor Copadelmundo mögött.
Egész évben talpon volt, csak a legnehezebb, legerősebb versenyekben futott, ahol igazolta keménységét és képességét.

 

Golden Sea (IRE) – 3 futás, 2 győzelem, 5 250 000 Forint nyeremény

 Három versenyéből kettőt megnyert az ötéves sárga kanca, Golden Sea. A 2019-es Magyar Derby győztese két Liga futamban győzedelmeskedett idén. Szezonját a Battyhány-Hunyady Díjjal kezdte, revansot vett az 1600 méteres futamban, hiszen tavaly nyakhosszal kapott ki Charlie Firpo-tól ebben a versenyben, idén négy és fél hosszal végzett előtte. Újfent igazolta klasszisát és pályarekordot futva nyert. Azonos idővel győzött idomárlovasával a nyergében, mint Steady As A Rock 2009-ben Varga Zoltánnal. Az évet a Nemzetközi Imperiál Díjban zárta, ahol helyezetlen lett, nyolcadikként ért célba.
A komoly klasszis kanca fantasztikusan zárta az idény első részét, sérülése miatt az év második felében viszont már nem láttuk versenyezni.

 

Light Blue Sky (GB) – 9 start, 3 győzelem, 5 930 000 Forint nyeremény

 Figyelemre méltó a TAHI STUD Kft. kancájának egész éves javulása. Az 1400 méteres Gróf Erdődy Rudolf Emlékverseny második helyével kezdődött a szezonja, majd a Hazafi Díjban volt ötödik. Az Aréna Hendikepben aratott győzelme után Elit osztályban volt második, majd komolyabb társaságban is bizonyított, a Buccaneer Díjban és a Magyar Kancadíjban is tűzközelben végzett, harmadikként ért célba. Fantasztikus teljesítményt nyújtott a Nemzetközi Imperiál Díjban, az erős nemzetközi mezőnyben egyetlen háromévesként állt starthoz, sőt, kancaként utasította maga mögé az idősebb lovakat, amire igen régen volt példa. Helytállt a Gróf Széchényi István Emlékversenyben is, meggyőző, háromhosszas győzelmet aratott. Idei szezonját a Köztársasági Díj harmadik helyével zárta, a lassú lefolyású verseny nem kedvezett a kancának.
Hazánk egyik legjobb középtávú lova, javuló teljesítménye figyelemreméltó, ebben az évben felért a klasszisok közé.

 

Shy Boy – 5 start, 2 győzelem, 8 942 000 Forint nyeremény

 Idei első versenyében második helyen végzett a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok egyik büszkesége, a hazai tenyésztésű Shy Boy. Ezt követő versenyében már az évjárat kiválóságaival küzdött meg, az Alagi Díjban közeli negyedikként ért célba. A Magyar Derbyben óriási meglepetést okozott, tovább javult és könnyedén hagyta állva a mezőnyt. Az nyár végi Nemzeti Liga futamban, a 2000 méteres Kisbér Díjban ismét elsőként galoppozott át a célvonalon, ezzel idei nyereménye 8 942 000 Forintra gyarapodott.
A szeptemberi nemzetközi Kincsem Díjban hatodik lett, a versenyben legaloppozták, ami befolyásolta a teljesítményét. A klasszis háromévesre gyógykezelés várt, így a szezon utolsó harmadában már nem versenyzett.

 

Vain Hope (IRE) – 7 start, 4 győzelem, 7 506 574 forint nyeremény

 Idei első versenyében, a Sütvényi Díjban második hellyel jelentkezett be a 2021. évi Nemzeti Galopp Liga királynője, a VAMI szindikátus négyéves kancája. Ezt követően biztosan nyerte következő versenyét, a Kőbányai Díjat, majd harmadik helyen végzett Pozsonyban. Datthirey diszkvalifikálása után a Flandorffer Tamás Emlékverseny győzelmét is megszerezte, amit két Liga futam siker követett. Címvédőként nyerte idén a Kozma Ferenc Emlékversenyt, majd az 1000 méteres Overdose Díjban is remekelt. Idei utolsó versenyében újra 1400 méteren állt starthoz, ahol végül második lett.
Egész évben talpon volt a kiváló sprinter, a 6 580 000 Forintos nyereménye túlszárnyalja tavalyit, négy idei győzelme pedig egyedülálló a négyéves és idősebb lovak korosztályában.

 

SHARE THIS