/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Idomári értékelések 2021-ről – Georgiev Stanislav

Georgiev Stanislav (Alag)


Hogyan értékeli a 2021-es szezont?
Úgy gondolom, hogy egy nagyon eredményes és sikeres szezont zártunk. Amiért köszönettel tartozom a csapatnak, akik egész évben segítették a munkámat. Továbbá hálás vagyok a tulajdonosaimnak, akik egész szezonban töretlen bizalommal voltak felém.

Golden Sea



Sikerült elérnie a kitűzött célokat?
Kifejezett cél nem volt kitűzve. Mindig a legjobb eredmény elérése volt a cél. Úgy gondolom ezt összességében sikerült is megvalósítani.

Van olyan ló, aki kellemes meglepetést okozott, húzóerő volt az istálló számára vagy esetleg a vártnál gyengébben teljesített?
Egy sikeres istálló feltétele szerintem az, hogy a kiemelt versenyekben legyenek eredményes, húzó lovak. Szerencsére idén minden évjárat kitett magáért. Ezt az elért eredmények bizonyítják.

Melyik 2021. évi verseny volt a legemlékezetesebb, illetve melyikre a legbüszkébb?
Számomra mint idomárlovas a legemlékezetesebb siker idén Golden Sea Millenniumi díj győzelme volt.

Mely telivérek fejezték be pályafutásukat?
Nagy istálló lévén ősszel, mikor a csikók érkeznek több telivért is nyugdíjaztunk, teljesítménye vagy sérülés miatt. A teljesség igénye nélkül Tervel, Cirfandli és Miss Mystery jövőre már biztosan nem áll starthoz. Helyükre reményteljes csikók érkeztek.

Cirfandli



Mi motiválja, mi ad erőt a mindennapokhoz?
Elhivatott vagyok a szakma és a telivérek iránt. Minden nap új kihívás új lehetőség. Ebből merítek erőt.

Mi a legfontosabb dolog egy idomár számára?
A mai világban egy jó csapat aki a munkát megfelelően elvégzi és segíti. Ez a legfontosabb!

Mi a legfontosabb idomári tulajdonság? Mi szükséges egy sikeres istállóhoz?
Türelem. Kitartás. Elhivatottság. Ismét csak a megfelelő személyzet amit mindenképpen meg kell említsek. Illetve fontos, hogy odaadó, lelkes tulajdonosok bízzák a gondjaimra a lovaikat.

Eggi’s Choice


Hogyan választja ki a csapatot, akivel dolgozik? Jelenleg kik erősítik csapatát?
Nagyon nehéz összeállítani egy igazi csapatot. Még nehezebb őket egyben is tartani. Úgy gondolom egy fiatalos lendületes brigád van körülöttem. Hálás vagyok nekik. A munka több részre oszlik. Benti emberünk négy van. Jancsovics Ferenc, Benkő Pál, Bekő Roland és a nem rég érkezett Burai Mihály felelősek azért, hogy az istállóban minden ló megkapja azt amit a Tulajdonosok és én is elvárok. Munkalovasunk fixen: Cserei Szabolcs, Bálint Denisz, Szőke Dániel, Szőke Tamás, Benkő Ádám és Virág András. Ők a lovaglás mellett segítik az istálló személyzet munkáját is. Emellett csak lovagolni járó lovasaink is vannak, Földes Bence, Varga Luca, Jozef Parigal sokat jelentenek a mindennapokban. Amatőr lovasaink pedig mindig öröm ha reggel megjönnek így csökkentve a terhet a hivatásosokon. Ők Molnár Edit, Naményi Mónika, Éles Virág, Galántai Alexa, Benkő Alexa és Botlik Fanni.

Hogyan lehet elkerülni/el kell-e kerülni azt, hogy egy idomár mindig csak a „jól bevált” módszerekhez tartsa magát? Milyen útját látja a fejlődésnek?
Nyitottnak kell lenni az új dolgok felé! De a jól bevált járt utat egy ismeretlenre lecserélni sosem szabad.

Hány lóval indítja az idei szezont? Várhatóak még új lovak?
Ötvenhárom ló áll jelenleg tréningben nálam. Ez talán a végleges létszám maximum egy-két új érkezővel számolok.

Mi az előnye/hátránya egy kisebb/nagyobb istállónak?
Mindennek megvan a maga szépsége és árnyoldala is. Anno kis istállóként indultunk, ma a nagyok közé tartozunk. Megéltünk szerintem már mindent.

Vain Hope



Mi az, amit a 2022-es versenyszezonban az előző évtől eltérően csinál majd?
Nem tervezek változtatni! Mindent a megszokott módon folytatunk.

Melyik tavalyi kétévese ígérkezik a legeredményesebbnek futások és munkaforma alapján? Van háromévese aki jó eséllyel indul majd a 100. Magyar Derbyben?
Nehéz erről még ilyenkor beszélni. Tervek, elképzelések vannak. A már futott és eredményes lovak mellett vannak új importok is akik sikeres kvalifikálódás után jó eséllyel ott lehetnek a jubileumi Magyar Derbyben.

Mennyire fokozza az izgalmakat a futam kiemelt összdíjazása?
Nagyban fokozza hisz csak tizenhat ló futhat… Nagyon nagy lesz a versengés a helyekért.

Ocasio Cortez



Mi a fő cél 2022-ben?
Azt gondolom nem egy kifejezett futam vagy nyeremény a célom. Egy összességében eredményes szezon, egészséges lovakkal, ez az amit szeretnék.

A világ legjobbjai közül kinek a munkáját, eredményeit figyeli? Mit lehet átültetni, mit sikerült átvenni a kint látott módszerekből?
Sokfelé megfordultam már a világban. Sok embert ismertem meg az évek alatt. Mindenhonnan a számomra szimpatikus dolgokat megragadtam és egy egésszé gyúrva alakult ki a saját szisztémámat és stílusomat.

A versenyszervező által az elmúlt években bevezetett plusz juttatást, amit az életpályamodell biztosít a szakma számára, mire fordította?
Igyekszem a legtöbbet visszaforgatni a lovakba.

Mivel fejlesztette az istállóját és az istállóban dolgozók munkakörülményeit?
Megfelelő munkaeszközök és munka körülmények biztosításával igyekszem segíteni a munkát. Gondolok itt a lovagláshoz elengedhetetlen minőségi felszerelésekre. és persze a mai világban elengedhetetlen higiéniás odafigyelésre.

Mióta van a sportban? Mi motiválja és erősít ennyi év után a mindennapokban?
Gyerekkorom óta része a lósport az életemnek. Ez az életem! A lovak a versenyek a kihívások. Ez minden nap új feladat új motiváció.

SHARE THIS