/ by /   A nap híre, Hazai ügető hírek / 0 comments

Idomári vélemények – Dr. Borostyánkőy Tamás Emlékverseny

I. előfutam

Bugatti SS (1) – Robert Gramüller: Utolsó kincsem parki versenye óta, egy jó futás van a lábában. Közben tréningben is jól mozgott, hiba nélkül a dobogó valamelyik fokára várjuk.

Bonus RG (2) – Vekas Zoltán: Az esélytelenek nyugalmával indulunk, mivel roppant erős mezőny jött össze. A ló jó kedvű, mint mindig. Jól dolgozik, de nehéz lesz bekerülnünk a döntő futamba. Részünkről ez egy próba, hogy ilyen nehéz mezőnyben mennyire tudunk helyt állni.

Zlatan LIW (3) – Lakatos Árpád: Ugyan úgy készült a ló, mint eddig, semmin nem változtattunk a felkészítése során. Ilyen típusú versenyben még nem futott, kíváncsian várjuk, hogy fog szerepelni. Bizakodóak vagyunk vele kapcsolatban, eredményes szereplést várunk tőle, véleményem szerint legnagyobb ellenfelünk Bugatti SS lehet.

Zitti Tutti (4) – Veljko Mazsity: Felkészülése a szokásos módon zajlott, nem változtattam semmin. Nehéz versenyre van kilátás, de ettől függetlenül a döntő futamban az első három hely valamelyikére várom.

Inforgettable (5) – Hajnal Tibor Nem rég került idomításomba ez a hétéves kanca, így nem teljesen ismertem még ki. Véleményem szerint nem rossz képességű ló, de jelen tudása alapján, még nem ez az ő versenye. A tulajdonos kérésére fut.

Csak a szél (6) – Fazekas Imre: Három héttel ezelőtt futott, így nem kapott erősebb tréninget, inkább csak hosszú kihúzott munkákkal készült. Igyekeztünk felkészülése során a fejére hatni, mert versenyben eléggé idegesen viselkedik. Bízok eredményes szereplésében.

II. előfutam

Zante Font (1) – Goran Zolnaji: Idei első startja után is jól dolgozott a kanca, jó futást és eredményes szereplést várok tőle. Remélem a döntő futamban az első három hely valamelyike a miénk lehet.

Coumba (2) – Balogh Bernadett: Coumbáról tudni kell, hogy nem egy könnyen kezelhető ló, de ha jó napot fog ki, akkor képessége révén, bármi megtörténhet. Új kézben fut, remélem könnyen megtalálják az összehangot. Erős mezőny jött össze, bízom a jó szereplésében.

Borutka (3) – Hajnal Tibor: Korábbi interjúkban többször említettem már, hogy kimondottan nehéz eset Borutka, de az idei évre úgy néz ki, már kinőtte. Rendkívül együttműködő lett, készségesen dolgozik, az utóbbi 3-4 hétben nagy fejlődésen ment keresztül, illetve utolsó két munkájában szenzációsan mozgott. A dobogós helyek egyikével elégedettek lennénk.

Zóna (4) – Csordás Emil: Különösebben nem készültünk erre a versenyre, tréningje a megszokott módon zajlott. Heat versenyben már tavaly is részt vett, remélem tartja a jó formáját.

Alfa Boy (5) – Hajnal Tibor: Idén már két jó futás van a lábában, utoljára már nagyon jól ment. Jól viselkedik, jól dolgozik. Eredményes szereplést várok tőle.

Übü király (6) – Márton Lajos: Hosszú, kihúzott munkákkal készült. Jó formában van és ha jobbik arcát mutatja, szinte bármire képes lehet. Bízom eredményes szereplésében.

A 2021-es Dr. Borostyánkőy Tamás Emlékverseny döntő futamának győztese Zolta Janko Sagaj-al

SHARE THIS