Como Tiago elsőségével zárult a Grál-lovag Díj

A nap első futamában, a Rendfőnök Díjban, mondhatni hozta a kötelezőt Cash Game, és könnyed győzelmet tudott aratni idomárja kezében. Mögötte a dobogós helyekért óriási volt a csata, amiből végül Kokomo Harley egy orrhosszal végzett előrébb , Cyrano RG-vel szemben.

A nyeretlen hároméves lovak versenyében Domicella realizálta remek esélyét, és biztos győzelmet tudott aratni Horváth Györggyel a sulkyjába. A szintén javulást mutató Lolly Pop szerzett egy értékes második helyezést Balogh Bernadett kezében, megelőzve ezzel az Ifj. Veres László által hajtott Discovery LW-t.

Fél órával később hibája ellenére, a papír esélyű Villeneuve tudta behúzni a Wale Hendikep elsőségét. Az ezüstérmes némi meglepetésre a végig jó versenyt futó VAQU. Em. Q. lett, míg a bronzérmes a szintén esélyesnek vélt Usain lett.

Ezután következtek idén először a pálya legfiatalabb kvalifikált ügetői, a kétéves lovak. Esélyeshez méltóan, szép stílusban Emeraldnak sikerült élete első startjára győzedelmeskedni Vezér Emesével. Mögötte a szintén tippelt és jól mozgó Ékszer K szerzett egy szép második helyezést idomárjával Kolozsi Lászlóval, leszorítva ezzel a harmadik helyre tréningtársát Eden CD-t, akit Ifj. Veres László hajtott.

A nap ötödik futamában óriási harc folyt a győzelemért, amelyből végül Uptown Boy M egy rövid fejhosszal végzett az első pozícióban, leküzdve így a dobogó alsóbb fokaira, a végig élen versenyző Rocky HR-t és a remekül hajrázó Very Nice Photo-t.

A Magna Charta Hendikepben végre Vinifera M tudta jó formáját egy győzelemre váltani, aki mögött óriási hajrával, de későn utat találva Cunami lett a második helyezett, míg némi meglepetésre Angelina Jolie ért fel a harmadik helyre.

A napi főfutamban, a fordulóstartos Grál-lovag Díjban egy remek start után, végig az élen ügetve, Como Tiago tudott bezsebelni egy újabb győzelmet. Mögötte a verseny egészén, a szélárnyékban versenyző Casino Royale tudta megtartani az ezüstérmes helyét, a falon óriásit hajrázó Bűbájossal szemben.

A nap záró futamában, a Kincsem Park Kupa Hendikep újabb állomásán a két kiemelkedően esélyes ló közül, végül Zsóka végzett előrébb Erdei Péter kezében, megelőzve ezzel a Hegedűs Tamás által hajtott Mangoraját, illetve a szintén jól mozgó Aslaug Princess és Mandich Richárd párosát.

 

A kiemelt képet Péter Réka Photography készítette.

SHARE THIS