Nagydíjak napja július utolsó szombatján

Július utolsó szombatján is izgalmasnak ígérkeznek az ügető futamok. Három nagyverseny is kilátásban van (Háromévesek- és Ötévesek Nagydíja és a Kanca Díj), illetve egyéb nemzetközi mezőnyű futam (például a Kabala Díj és a Konta Dezső Emlékverseny) várja a Kincsem Parkba látogató közönséget.

A belépés továbbra is díjtalan!

A versenynap egy majdnem teltházas, engedményes futammal indul, ahol többen is remek eséllyel állnak starthoz. Közülük is kisebb pihenőjét követően Street Genius szerezhet talán egy újabb győzelmet, de figyelnie kell a favoritnak, a legutóbb nagy javulással jelentkező Derűs Fiúra is, aki most új kézben indul. Remek dobogós eséllyel indul még Cherie Bella M és My Dyla LV is, akivel térhátránya ellenére is számolni kell.

Fél órával később a hosszútávú, Uli Hendikepben 9 ló áll starthoz. Talán a legjobb esélyt a rettentően megbízható és hűséges Szilvás képviseli. A futam korelnöke, Olmo Jet jó versenyekben helyezetlenül futott, itt már elérhet egy jobb pénzdíjas helyezést, csak úgy, mint a kisebb pihenő utáni első startjára készülő Timiko. A hosszabb táv nem Rocky HR kedvence, de múlthéten kis híján nyerni tudott, így itt is eredményes lehet.

A versenynap harmadik futama a Schum György Emlékverseny, amelyben a Derby egyik favoritja, de sajnos ott hibával futó Charming Boy, itt már egy győzelemmel vigasztalódhat. Tavaszi jobb formáival a fogadók egyik remek helyjátéka lehet Coach Degli Dei, és Carlos Fox is, ha utóbbi mellé szerencse is szegődik. A futam egyik kérdéses lova, Can Tach Lux, aki júniusban top formával jelentkezett. Ha ezt ismételni tudja, ebben a futamban is hasonló helyezésre lehet képes.

15:30-kor indítják majd a negyedik futamot, a Grammofon Hendikeppet. A futam legkomolyabb favoritja az igen kedvező beállítású Zsofesz lehet. Azonban kisebb kihagyása utáni első startjára készülő Swarovskit sem szabad hanyagolnia a fogadóknak, hiszen átlag számával is remek esélyt képvisel ebben a futamban. Wonderchild sem a szerencsés lovak közé tartozik, de most idomárja kezében elérhet akár egy dobogós helyezést is, csak úgy, mint Cunami.

A nap ötödik futama a versenynap első nagyversenye, a Kanca Díj. A friss Derby-nyerő Csak a szél a kancák közt is remek esélyt képvisel, nem lesz könnyű feladata annak, aki őt szeretné legyőzni. Celerina Boss az egyetlen, aki múlthéten is futott, nem is rosszul. Előtte a Derby-ben kissé halványabb volt, de ez már az ő távja, így eredményes szereplése várható. Csillagfény R.-re is mindig lehet számítani, ha nem hibázik,  itt már dobogóra várható.

Egy nemzetközi indulókat felsorakoztató futam következik, a Kabala Díj. Több remek képességű ló is starthoz áll ebben a futamban, és emiatt nem is könnyű egy kimagasló favoritra rámutatni. Talán legjobb eséllyel Bolide Laksmy indul, de vele fej-fejt végzett vele Zlatan LIW is legutóbb, így őt sem szabad kihagynia a tétjátékból a fogadóknak. Don Saxo már letette a névjegyét a Kincsem Parkban, azóta is remekül fut, így az ő jó szereplésével is számolni kell. Ugyan ez igaz Maranello Bo-ra is, hiszen teljesítménye ingadozó mostanában, de az istálló forma mindenképpen mellette szól.

A versenynap első liga futamával folytatódik a szombati ügetőnap, ami nem más, mint az Ötévesek Nagydíja. Az extra hosszú táv könnyen megboríthatja a papírformát. Bonaparte Boss legutóbb elvétett néhány lépést a nagydíj finisében, ennek ellenére itt is favorit, egy győzelemmel vigasztalódhat. Kis szerencsével, az előbb említett futamban, így Borutka tudott győzni, igen jó időben, akár ezt a kiemelt versenyt is behúzhatja. Bobby Fischer helyből nagyot sokat ment a Pannónia Díjban, így végül a negyedik helyen ért célba, más taktikával itt akár a győzelemért is harcban lehet. Bűbájos múlthéten remekül zárkózva ért fel a dobogóra, ebben a futamban küzdhet a jobb pénzdíjas helyekért.

Kis mezőny jött össze a Konta Dezső Emlékversenyben, ennek ellenére erős futamnak ígérkezik. A tavalyi évben az osztrák év lova címet elnyerő, Heck M Eck a Kincsem Parkban is megmutatta remek képességét, legutóbbi itteni formája elég lehet a győzelemhez. Maugli mostanában párszor hibázott, de képessége alapján mindenképpen a futam egyik esélyese. Unno del Duomo visszatérése kiválóan sikerült, hiszen be tudta húzni a Sinka József Emlékversenyt, a favoritok legnagyobb ellenfele lehet.

A versenynap második ügető liga futamát, a Háromévesek Nagydíját 18:00-kor fogják indítani. Ismét maximális létszámmal indulnak a legjobb háromévesek, akik közül a legutóbb peches versenyt futó, de korábban kimagaslóan jól teljesítő Dolomit Boy lehet a favorit. A fogadók másik kedvence lehet, a Derby-napi kiemeltet könnyen nyerő, Dynamo. Dumbledore nagyon megbízható versenyző, akit most idomárja hajt, mindenképpen döntős helyezés van kilátásban neki. Dusán is rettentő stabilan teljesít, most a starthelye is kedvezőbb, mint legutóbb, harcban lehet a jobb pénzdíjas helyek valamelyikéért. Csak úgy, mint Diána Gull, aki futásról-futásra jön előre, így könnyen megismételheti legutóbbi remek teljesítményét.

A nap záró futama, a fordulóstartos Karvaly Hendikep lesz. Usain kedvező beállításából vélhetően ezt a futamot már megnyerheti. Azonban, ha Zénó Boko tudja legjobb formáját hozni, megnehezítheti a favorit dolgát. Ugyan ez igaz a minden idei versenyében pénzt kereső Cono San-ra is. Farinelli győzelem után érkezik erre a futamra, jobb formájával nem lenne elképzelhetetlen, ha felérne a dobogó valamelyik fokára.

SHARE THIS