/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Új francia importok Magyarországon

Július 12-14.-e között több magyar tulajdonos és tréner látogatott a PMU otthonába, Franciaországba. A francia szövetség, a Le Trot szervezésével és annak támogatásával érkezett ki a magyar delegáció, lóvásárlás céljából. Az előzetesen megkapott, eladásra kínált lovak listájából végül 5 ló került magyar tulajdonba, illetve idomításba, lovanként 3500 euró értékben.

Magyar tréningbe került Guiness des Fanes, Kall me Queen és Idole de Cannes.

Giuness des Fanes (Quaro – Quandy Du Lys – Classic Rodney) egy hatéves, sötétpej kanca. Életnyereménye 24 240 euró, rekordja pedig 1.14,8, amelyet 2150 méterre ügetett az idei évben. Hároméves kora óta versenyzik, 54-szer indult versenyben, bal-és jobb kezes pályán egyaránt. Egyszer győzött, kétszer volt második és harmadik, több pénzdíjas helyezés mellett.

Guiness des Fanes


Kall Me Queen
egy reményteljes kétéves pej kanca. Apja El Villagio (Love You – Cocktail Jet), aki élete során közel 274 ezer eurót keresett és 1.11,6-os rekordot állított be, míg anyja Viperine de Ver (In Love With You – Cocktail Jet) 240 ezer eurót keresett és 1.13,4-es rekorddal rendelkezet. Guinnes des Fanes és Kall me Queen is Turbucz Sándor tulajdonába és Kolozsi László idomításába került.

Kall me Queen

 

A harmadik magyar tulajdonba és tréningbe kerülő ló, Idole de Crennes. Ő egy négyéves Joyau d’AmourOvation de Crennes (Extreme Dream) származású kanca. Apja közel 1,5 millió eurót keresett és rekordja 1.11,6 volt, míg anyja nem igazán futott eredményesen, de származásából adódóan tenyésztésbe került. Tavaly októberben kvalifikált Caen-ban 1.18,6-ban. Azóta három versenyben futott idén, és hibázgatott is ekkor, de a Kincsem parki pálya és a környezetváltozás vélhetően a javára fog szolgálni, és egy remek versenyló válhat belőle. A kanca Tänczer Tamás tulajdonába és Horváth Zoltán istállójába került.

Idole de Crennes

 

További két ló is magyar tulajdonba, de német tréningbe, Robert Gramüllerhez került. Ezeket a lovakat Pekker György vásárolta meg. Első vétele egy hároméves kanca, Jillianeka (Rolling d’Heripre – Vega Perrine – Podosis) volt. Élete során hét alkalommal állt starthoz, amellyel 1560 eurót keresett eddig, és 1.18,6-os rekordot állított be 2050 méteren. Apja remek 1.10,4-es rekordot állított be és közel 800 ezer eurót keresett. Anyja is remek 1.16,5-ös rekorddal rendelkezik, és kicsit több, mint 24 ezer eurót keresett.

Jillianeka

 

Az utolsó francia származású, import ló In Love Danover névre hallgat. Ő egy négyéves Univers Love (Love You) apaságú mén, aki idén májusban kvalifikált Caen-ban, remek 1.16,6-os idővel. Anyja Aventura Danover (Land Danover), aki versenykarrierje alatt 40 ezer eurót keresett. Ez a fiatal reménység életében kétszer állt starthoz, de nem sikerültek neki ezek a versenyek, a németországi levegő, illetve tréningmódszer előnyére válhat, hogy beváltsa a hozzá fűzött reményeket.

In Love Danover

Mindegyik vételhez gratulálunk és sok remek eredményt és boldog pillanatot kívánunk az új tulajdonosoknak!

SHARE THIS