/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Pónikról telivérekre – az első győzelem

Írta: Kovács Botond.

Taylor és Gliding Bay a győzelem után

A tizenhét esztendős Taylor Fisher neve már ismerősen cseng a brit póniversenyek rajongóinak. Számos sikert követően a fiatalember magasabb sebességi fokozatra kapcsolt, és Lingfieldben egy kétezer méteres hendikepben Gliding Bay (2019 pher, Muhaarar – Regal Hawk, Singspiel) lovasaként megszerezte első győzelmét a telivérek világában. Az egyre komolyabb nagydíjakat elhódító Archie Watson mester (British Champions Sprint Stakes – Glen Shiel, Coventry Stakes – Bradsell) istállójában dolgozó fiú 2019-ben champion pónilovasként zárta az szezont tizenkét győzelemmel.

– Hosszú utat tettem meg idáig, és nem volt egyszerű dolgom. Sokan támogattak törekvéseimben, a családomnak köszönhetem a legtöbbet. Természetesen Archie Watsonnak is, akinél dolgozom, és aki mindig bátorít. A legnagyobb ellenfelemnek Harry Daviest tekintem, aki idén már a negyvenhetedik győzelmét aratta, és akivel sokszor összecsaptunk póniversenyekben. Mindketten megszereztük a championi címet a pónikon. Remélem, hamarosan utolérem.

2022. augusztus 7-én a Bocskai István Ifjúsági Pónifutammal folytatódik a Connolly’s RED MILLS – Magyar Póni Championátus. Drukkolunk a magyar fiataloknak, mert közülük is kikerülhetnek a jövő zsokéi.

SHARE THIS