/ by /   Friss hírek / 0 comments

Elhunyt dr. Kurucz János

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy augusztus 20-án tragikus hirtelenséggel elhunyt dr. Kurucz János, nemzetközi hírű állatorvos és lóláb specialista.
Kurucz doktor a lovak gyógyítására tette fel az életét, a hetvenes évek végétől halála napjáig az állatjólét érdekében dolgozott. Komoly tapasztalattal rendelkezett a versenylovak kezelésének területén is. 1988-ig a lóversenypályán dolgozott, majd később is számtalan tulajdonos versenylovának lett a kezelő állatorvosa. Szakágaktól függetlenül komoly szaktekintéllyé vált az évtizedek alatt.

Szakmai életrajza

Mindig nyitott volt az új dolgokra és a szakmai kihívásokra a lovak védelmében. Elsőként állt stábjával a tizenöt éve indult Nemzeti Vágta mögé. Az elmúlt években a Kincsem Parkban és Alagon is gyakran megfordult, a 2020 nyarán bevezetetett állatjóléti előszűrés alkalmával. A lovak, a lovasok és a sportág védelme érdekében állt a versenyszervező és az ügy mellé. A lóversenysport minden szereplője hálás lehetett, hogy egy ilyen kaliberű szakember segítette a versenyüzem munkáját hétről hétre. Hatalmas tapasztalata és megalapozott véleménye segítette a trénerek és a pályaállatorvosok munkáját. Vallotta, hogy mindannyiunk felelőssége, hogy lóversenyen csak egészséges, fitt állapotban lévő, az adott távra jól felkészített telivérek induljanak.

Útmutatásait tovább visszük, emlékét megőrizzük!

SHARE THIS