Pályarekordok napja a vasárnapi ügetőn

Sikeres vasárnapot zárhattak az ügetősök a Kincsem Parkban, hiszen remek befutók, hihetetlen gyors idők és több pályarekord is született a 13. Food Truck Show utolsó napján.

A versenynap első futamát némi meglepetésre Ulrika M nyerte Weber Zsolttal, aki mögött második helyen ért célba a favorit, Unique holland hajtójával, Jaap van Rijn-nel, míg a dobogó alsó fokára óriási hajrával Sziklaszirt érkezett meg Nagy Ferenc II hajtásában.

Az első, extra gyors időre sem kellett sokat várni, hiszen Premal MS már az első kanyarban az élre tört, és végig vezetve, 1.14,7-ben nyerte az 1800 méteres futamot Mitja Slavic-al. Mögötte hét hosszal következett Corvo Baba Boris Novic kezében, míg a bronzérmes helyre Coach Degli Dei érkezett meg Goran Zolnajival, aki ezzel egyben új egyéni rekordját is megjavította.

Alig telt el fél óra, és egy újabb elképesztő lefutási idő született Bobby Fischernek és Juhász Balázsnak köszönhetően. Izzy Star fia újabb pályarekordot állított be, mivel most 1800 méterre 1.13,3-as időt ügetett, amellyel megdöntötte Alfa Boy tavalyi rekordját. Mögötte Bonus RG és Vekas Zoltán értek célba az előkelő második helyen, míg harmadikként Valentino haladt át a célvonalon Mitja Slavic-al, aki így szintén új egyéni rekordot ügetett.

A 2022-es Fekete László Emlékverseny nyerője Bobby Fischer (Miguel Duhamel – Izzy Star) Juhász Balázzsal pályarekordban, 1.13,3-ban

 

A nap negyedik futamában is favorit siker született Vakarcs RG-nek köszönhetően, aki start-célban nyerte ezt futamot is Miskolcsik Valentinnal. Mögötte a peches versenyt futó, de remekül hajrázó Australian Gold lett a második Vezér Emesével, míg harmadik helyen Bezique Va Bene ért célba Ifj. Döme Imrével.

Fél órával később egy újabb tiszteletdíjas futam következett, a Szegedy István Emlékverseny. A versenyt végig vezetve, könnyedén nyerte Adriana Asti Veljko Mazsity kezében, mögötte a hősiesen védekező Zóna ért célba Csordás Emillel, míg harmadikként Il Duce Boko haladt át a célvonalon Jaap van Rijn-nel.

A hatodik futamban a favoritot, Kokomo Harleyt a verseny közben diszkvalifikáltak tisztátalan ügetés miatt, így Domicella és Fazekas Andrea első közös győzelmüknek örülhettek. Második helyezett így, Dulcinea del Toboso lett Tänczer Tamással, míg harmadik Cyrano RG lett Vekas Zoltánnal.

Négy óra után, kisebb késést és problémákat követően, végre elstartolt a 108. Hungária Díj Csak a szél nélkül. Esélyeshez méltóan, a német idomítású, Love You apaságú herélt, Perfecto nyerte a futamot pályarekordban, a háromévesek kategóriájában 2560 méterre 1.16,9-ben Christoph Schwarzal a sulkyjában. Mögötte a legjobb magyar lóként Bonaparte Boss ért célba Veljko Mazsityal, aki szintén pályarekordot futott az 5 és idősebb kategóriában 1.16,7-es idejével, így felkerült Illetmény és Zente rekordja mellé az övé is. Egy hihetetlen versennyel,  újabb magyar idomítású ló, Zante Font ért el egy remek helyezést Goran Zolnajival a sulkyjában, akitől szintén elképesztő eredmény ez a bronzérem.

A 108. Hungária Díj nyerője, Perfecto (Love You – Bright Light BR) Christoph Schwarzal, pályarekordban 1.16,9-ben
Fotó: Péter Réka

 

A Calorina Hendikepben kedvező beállítását újabb győzelemre tudta váltani Zsofesz és Miskolcsik Valentin. Mögötte a remekül védekező Farinelli ért célba Szennovitz Adéllal, míg harmadikként óriási hajrával, Nagy Ferenc II kezében Pálinka érkezett meg.

A versenynap második liga futam következett, a Marschall József Emlékverseny. Abszolút pályarekord közeli idő (1.12,7) született a friss svéd import, Gareth Boko és a holland sztárhajtója, Jaap van Rijn révén. Másodikként óriásit hajrázva az egyik német vendég, River Flow ért célba Christoph Schwarzal, míg a dobogó alsó fokára a elképesztő gyors kezdést követően, a másik német idomítású ló, Halva von Haithabu ért fel Kornelius Kluth-al a sulkyjában.

A 2022-es Marschall József Emlékverseny nyerője, Gareth Boko (Make It Happen – Vanilla Boko) Jaap van Rijn-nel 1.12,7-ben
Fotó: Péter Réka

 

A nap záró futamában az új istállóba és idomításba került, Bosphorus N Tänczer Tamással ünnepelhették első közös győzelmüket, hiszen start-célban tudták megnyerni ezt az amatőrkupa futamot. Mögöttük remekül hajrázva Ultimate Force és Takács Eszter Cseperke lettek a második helyezettek, míg harmadikként Zoom Photo haladt át a célvonalon Pekker Györggyel a sulkyjában.

SHARE THIS