Bródy János Emlékverseny és Tavaszi Hendikep a szombati ügetőn

Nyolc izgalmas futam várja a Kincsem Parkba látogatókat, illetve az online nézőket a szombati, ünnepi versenynapon, hiszen a Bródy János Emlékversenyt és a Tavaszi Hendikeppet fogják futni az ügetők.

Kezdés 13 órakor!

A nap első futama, az 1900 méteres Iviza Sun Hendikep lesz, ahol az új tulajdonba került, Urban Legend lehet a favorit, a tavalyi Segédhajtó Kupa sorozat győztesével, Farkas Györggyel. Vinifera M téli pihenője utáni első startjára készül, de már most is dobogóra érhet Gras Mónikával. Hasonló véleménnyel vagyunk Reménységről is, akit szintén december elején láttunk utoljára futni, azonban kihagyása ellenére már elsőre számolni kell vele és Turbucz Sándorral, csakúgy, mint Airline-nal, akinek tavaly tavaszi formái elegendőek lehetnek egy jobb pénzdíjas helyezéshez, őt most is Ifj. Veres László fogja hajtani.

Fél órával később, a Frankenstein Díjban is népes mezőny áll starthoz. Ismét, többségében bizonytalan, illetve rutintalan ügetők állnak starthoz, akik közül talán, Eternity Bar tűnhet ki. Kétévesen erősnek mutatkozott, és utolsó formái alapján a favoritok egyike lehet Balogh BernadettelChesterfield egyéni rekordjához közeli idővel tért vissza, ha tudna ismételni, mindenképpen dobogóra várható Márton Lajossal. Derűs Fiú legutóbb vendéghajtóval nem volt önmaga, azonban ismét Branko Skenderovic hajtja, így számítani lehet eredményes szereplésére. A kissé ideges természetű Don’t Stop Me Now utoljára nem volt az igazi, ha minden rendben lesz vele, és rendesen körbemegy, akár nyerhetne is Marko Slavic-csal.

Várhatóan 14:00-kor fogják indítani a versenynap első nagyversenyét, a Tavaszi Hendikeppet. Timoko R.L. és Miskolcsik Valentin párosa remek sanszot képvisel ebben a mezőnyben, a szerb tenyésztésű ügetőnek a felhozó versenye jól sikerült, így favorit esélyt képviselnek. Che Comandante és Vekas Zoltán mellé nem igazán állt mostanság a szerencse, ha ez ebben a futamban megváltozna, képessége révén akár nyerhetne is. Nagy Ferenc II. egyik idomítottja, Sziklaszirt legutóbb közel volt a helyezettekhez, döntős futása várható Komáromi Krisztinával. Bezique Va Bene ismét kezd előre jönni, ha megvillantaná jobb formáját, Ifj. Döme Imrével a frontban köthetne ki duójuk.

A 2022-es Tavaszi Hendikep nyerője Chocolina volt Hajnal Tiborral

A 14:30-as indítású Wiss Shadow Hendikep favoritja, a hétéves kanca, Auróra lehet, aki legutóbb ugyan hibázott, előtte pedig nem alakult jól a versenye, azonban ha most minden rendben lenne, bezsebelhetné esedékes győzelmét Horváth Györggyel. Une Dame szilveszterkor nem jutott szerephez meghívott amatőrrel, itt akár egy győzelemmel is vigasztalódhatna Márton Lajossal a sulkyjában. Titus Livius már elsőre mutatkozott, a dobogóra esélyes ügetők táborát erősíti kedvenc hajtónőjével, Gyolai Nikolettel. Lingot AT korrigálta hibáját, az ő győzelme sem lenne elképzelhetetlen Juhász Balázzsal.

15 órakor startol el a Reste Premier Díj mezőnye 1800 méteres távon. Ducks topformával kezdte az évet Fazekas Imrével, ha tudna ismételni, akár nyerhetne is. Dee Dee AT két ezüstérme után már megérdemelne egy győzelmet, ami itt talán összejöhet neki, és Branko Skenderovic-nak. Tekila jó időt ügetett fordulóra, autóstartra még jobb lehet, és dobogóra érhet Antun Horvatskival.

A versenynap másik kiemelt futama, a 15:30-as indítású Bródy János Emlékverseny lesz, ahol kis mezőny jött össze, de igen izgalmas fordulóstartos versenynek nézünk elébe. A futam favoritja, a friss olasz import, Cardenas Baba lehet Goran Zolnajival, akinek első Kincsem parki bemutatkozása remekül sikerült. Zitti Tutti téli pihenőjét követően szoros ötödikként ért célba, másodjára még jobb lehet, és a frontban köthet ki Veljko Mazsity-tyal. A szezon első kiemeltjének nyerője, Unno del Duomo térhátránya ellenére is számít, hiszen klasszisa átlendítheti a holtponton, így ő és Kolozsi Sándor harcban lehetnek az elsőségért.

A 2022-es Bródy János Emlékverseny első helyezettje Zóna Csordás Emillel

 

A nap hatodik futama, a 2023. évi Amatőr Kupa II. futam lesz, amelynek mezőnyét 16 órakor fogja felvezetni a startautó a startvonalhoz. Apollo Creed és istállója, tehát Takács Eszter Cseperke is bombaformában van, a hosszútáv ellenére a győzelem legnagyobb várományosai lehetnek, és megszerezhetik idei második közös sikerüket. Legveszélyes ellenfelük a tavalyi Amatőr Kupa sorozat győztese, valamint az amatőr champion Gyolai Zoltán lehet, aki most Universal Boy-t fogja hajtani. Ügyeske két hete megszerezte esedékes győzelmét, ha Rapcsó Balázzsal is úgy teljesít, akár duplázhatna is. Atom Maki folyamatosan döntős, és nagyon régóta érik már a sikere, ami talán most össze jöhet neki Fazekas Andreával.

A záró verseny, az Alexander Bródy Emlékverseny lesz, 16:35-kor. Az olasz kanca, Coach Degli Dei megerőltetés nélküli, könnyed győzelemmel tért vissza, újabb sikere várható Goran Zolnajival. Legnagyobb ellenfele, a mostani napi főfutamok rendszeres résztvevője és eredményes szereplője, Catania R. lehet Marko Slavic-csal. Big Ben Pax erős küzdelemben ért haza, azon forma alapján itt is számítani lehet rá, és hajtójára Kolozsi Sándorra. Celerina Boss utolsó, novemberi versenyei nem igazán sikerültek, azonban képessége révén bármilyen eredményre képes lehet Veljko Mazsity-tyal.

 

SHARE THIS