Kiemelt ügető versenyek a Tavaszi Food Truck Show-n

Elképesztő színes és érdekes szombati ügető versenynapnak nézünk elébe, hiszen 10 izgalmas, sok indulót számláló futam várja a Kincsem Parkba látogató közönséget, amelyek közül a két heat-es (futásos) Dr. Borostyánkőy Tamás Emlékversenyt és a háromévesek első nagyobb erőpróbáját, a Ferge László Emlékversenyt fogják futni az ügetők.

Kezdés 14 órakor!

Ígéretes mezőny áll starthoz, már a nap első futamában, a Szerencsejáték Zrt. – Matucza Lajos Emlékversenyben. Három Derby-re készülő négyéves is az indulók között van, így érdemes az ő szereplésüket külön figyelemmel kísérni. Az első esélyt egy szintén négyéves, de svéd tenyésztésű ügető, Street Genius képviseli Fazekas Imrével, hiszen legutóbb extra jó időben sétálták le a napi főfutam mezőnyét, így ha nem hibáznak, nehéz lesz megverni párosukat. Közeli esélyt képvisel még a francia import In Love Danover is, aki legutóbb taktikai versenyben győzedelmeskedett, az alapján itt is számolni kell vele és trénerével, Juhász Balázzsal. California Poker rendszeres résztvevője az olaszországi versenyeknek, aki kihagyás után egy szép harmadik hellyel jelentkezett, így itt is helyre érhet Jozé Sagajjal. Devoted a korábban említett In Love Danover mögött volt harmadik helyezett, képessége révén itt is bizakodhat egy hasonló eredményben idomárjával, Csordás Emillel.

Fél órával később már a két heat-es, Tippmix – Dr. Borostyánkőy Tamás Emlékverseny első futamát indítják majd, amelynek első négy helyezettje jut tovább az esti döntő futamba. A legutóbbi berlini futása alapján, a friss német import, Palace Bo lehet a favorit Fazekas Imrével, aki mögött továbbjutó helyben bízhat még a szép győzelemmel visszatérő Bolide Laksmy és Veljko Mazsity párosa, valamint a tavalyi pályarekorder Bobby Fischer Juhász Balázzsal.

A 2022-es Dr. Borostyánkőy Tamás Emlékverseny I. előfutamának győztese Bugatti SS volt Thorsten Tietz-cel, aki 1800 méteren 1.14,4-es időt ügetett

 

 

15:00-kor startol el a második előfutama a Tippmix – Dr.Borostyánkőy Tamás Emlékversenynek, ahol a szlovén vendég, Krack du Clocher győzelmére van kilátás, megszokott módon Jozé Sagaj lesz a társa a belga heréltnek. Veljko Mazsitynak ebben a futamban is van egy közeli esélyt képviselő lova, Battisti Grif, aki legutóbb remekül zárkózva lett második az előbb említett szlovén vendég mögött. Zante Fontnak utoljára nem futott zavartalan versenyt, ha itt kijön neki a lépés egy dobogós, továbbjutó helyben bizakodhat Juhász Balázzsal a sulkyjában.

A 2022-es Dr. Borostyánkőy Tamás Emlékverseny II. előfutamának nyerője Zóna volt Csordás Emillel, aki 1800 méteren 1.14,8-as időt produkált

 

 

A nap negyedik futama, a 15:30-as indítású Nagy Lovas Áruház – Landlord Hendikep lesz, ahol a három hete finn amatőrrel is eredményesen szereplő, Vakarcs RG lehet a favorit Marko Slavic-csal. Utódló az előbb említett hajtóval nyerni tudott, így mindenképpen csatában lehet a győzelemért Fejszés Kittivel is. A favoritok legnagyobb ellenfele a két remek versennyel visszatérő Adamo Fling lehet, akit most Vezér Emese fog hajtani. Bailando nem tudta hozni a nyerő idejét több alkalommal sem, de így is egy jobb pénzdíjas helyezésre odaérhet idomárjával, Kolozsi Lászlóval.

16 órakor vezeti fel a startautó az 2023. évi Amatőrkupa III. futamának mezőnyét a 2500 méteres startvonalhoz, ahol ezt a távot igen kedvelő Acélos Fiú lehet a favorit, Pekker Györggyel. A futam korelnöke, Trencsén is formában van, így mindenképpen ott lehet a dobogón tulajdonosával, Gyolai Zoltánnal. Apollo Creed roppant eredményes idén, komoly ellenfele lehet az esélyeseknek, akit az idén már négy versenyt nyerő, Takács Eszter Cseperke fog hajtani.

Fél órával később a fiatal reménységek első nagyobb megmérettetése következik, a Kincsem + – Ferge László Emlékverseny. A favorit vélhetően a két hete nagy időt ügető Eternity Bar lehet, hiszen nem volt útja a befutóban, így negyedik helyen ért végül célba, esélyeit növeli azonban, hogy itt már Fazekas Imre fogja hajtani. A másik “prolongós” ló, Enjoy a start előtt vétett hibájával is elképesztő időt produkált a próbafutamban térhátránya ellenére erős ellenfélnek ígérkezik Lakatos Csabával a sulkyjában. Eternal Flame a tavalyi Kétévesek Nagydíja óta csak egy próbafutamban láthattuk mozogni, azonban remek formát igazolt új egyéni rekordjával, így egy dobogós helyezésben bízhat Angyal Andorral. Eastwood új tulajdonból és tréningből érkezik, ha nem lesz problémája a fordulással, az ő és Hajnal Tibor jó szereplésével is számolni kell.

A 2022-es Ferge László Emlékverseny nyerője Dolomit Boy volt Lakatos Csabával, aki 1980 méteren 1.17,7-es időt ügetett

 

 

A nap hetedik futama a Horze – Spartakus Ans Díj lesz, amelynek teltházas mezőnyét 17 órakor fogják majd indítani. Escobar a legjobb kétévesek egyike volt, a próbafutamban is ígéretesen mozgott, ha ismételne akár a futamot is megnyerhetné Boris Kecenovic-csal. Davide Fling legutóbb kis hibával is nyerni tudott fordulóstartra, így itt is számítani lehet a dobogós helyezésére Veljko Mazsity-tyal a sulkyjában. Speed of Sound legutóbb február elején futott és akkor nyert is segédhajtóval, azóta nem láttuk, így bármilyen eredmény elképzelhető számára, akit most Fazekas Imre fog hajtani. Doki legutóbb 40 métert adott Davide Flingnek, itt már egy helyről mennek, ezért nagyon közeli esélyt képvisel Kolozsi Lászlóval.

17:30-kor fog következni a két futásos heat verseny döntő futama, ahol az előfutamokból az első 4 induló jut tovább ebbe a döntő versenybe. Az első előfutam helyezettjei 1960 méterről, míg a második előfutam továbbjutói 1980 méterről vágnak neki a mindent eldöntő versenynek.

18 órakor startol el a tiszteletdíjas Sárközy József Emlékverseny Hendikep, ahol szintén 12 induló lehet harcban majd az elsőségért. Remek mezőny jött össze, ahol többen is hasonló esélyt képviselnek, de talán mégis legnagyobb sansza Firefly Shadownak lehet, aki korábban igen eredményesen versenyzett Lakatos Csabával. Australian Goldot ismét tulajdonosa, Pekker György fogja hajtani, akiknek valamivel könnyebbnek tűnik ez a társaság, így csatázhatnak az első helyért. Barakka SS idén már két bronzéremnél jár, márciusi formája alapján itt is egy dobogós helyezésben bízhat Turbucz Sándorral a sulkyjában. Best Boy saras pályán tudott nyerni, és ha arra kicsit rá tudna javulni, megszorongathatná a favoritokat Komáromi Krisztinával a kocsijában.

A nap záró futamában, a 18:30-kor elstartoló Kincsem+ Tuti – Conway Boko Hendikepben a legutóbb nagyot hajrázó, Velence R. lehet a favorit Juhász Balázzsal. Villeneuve idei második futására jöhetett már előre annyit, hogy harcban legyen a győzelemért Lakatos Csabával. Grand Illusion egy gyors versenyben ismét megvillantotta jobb számát, azzal a formájával itt dobogóra érhetne állandó hajtójával, Nemanja Masic-csal. Ann Bella M az előbb említett versenyben szintén javult és lett ötödik, így ő is harcban lehet a jobb pénzdíjas helyek valamelyikéért idomárjával, Márton Lajossal.

SHARE THIS