Így látják a trénerek – Szent István Díj és a Szalay János Emlékverseny

Szent István Díj

Juhász BalázsEl Diablo: Utoljára július elején futott, a Háromévesek Nagydíjában, ahol javulva szerezte meg a pénzdíjas negyedik helyet. Azóta kondícionális tréningekkel készültünk erre a versenyre, az utolsó munkájában is remekül mozgott. Az idei mezőny roppant erősnek ígérkezik, de a fordulóstart kedvezhet nekünk, így ismét egy pénzdíjas hely reményében állunk starthoz.

Balogh BernadettEternity Bar és Éjjeli HölgyÉjjeli Hölgy kisebb kényszerpihenő után indul, felkészítése jól sikerült megszokott társával, Fazekas Imrével. Eternity Bar utolsó két futása nagyon meggyőző volt, remélem tartja remek formáját, így mindkettőjüktől eredményes futást várok.

Angyal AndorEternal Flame: A megszokott módon készült erre a kiemelt versenyre is. A Háromévesek Nagydíjában azt hozta, amit vártunk tőle. A mostani versenyében kipróbálunk egy újdonságot, amire ha jól reagál, akkor bízunk benne, hogy még tovább tud fejlődni.

Horváth ZoltánDiána Gull: 3 héttel ezelőtt fantasztikus teljesítményt nyújtott, hiszen megnyerte az idei Kanca Díjat, amely ebben az évben a fő célkitűzésünk volt vele. Innentől minden futása és eredménye már csak hab a tortán! Úgy láttuk, hogy egyáltalán nem viselte meg a verseny, kicsattan a jó kedvtől és az erőtől. Ebben a nagydíjban az egyik tulajdonosa, Tänczer Tamás kérésére fut. Azt gondolom, hogy nagyon nehéz lesz utol érni az élről fordulókat, de megbízhatósága révén tisztes helytállás várunk tőle.

Csordás EmilDevoted: Úgy gondolom, hogy Devoted az idei évét maximális kimaxolta. Ezzel a versennyel együtt 2 vagy 3 futása lesz még 2023-ban. Munkái során tarja jó formáját, nem esünk kétségbe, ha nem ő nyer, de természetesen a győzelemre törekszünk.

Mitja SlavicCatania R.: A nyári időszakban folyamatosan gyűjtötte a jobbnál-jobb helyezéseket a kiemelt versenyekben, amelyet az Ötévesek Nagydíjában aratott győzelmével koronázott meg. Fordulóstartra utoljára tavaly, a 108. Hungária Díjban futott, ha nem okoz neki gondot ez a típusú start, a 60 méteres térhátrány ellenére az élmezőnybe várom.

 

Szalay János Emlékverseny

Balogh BernadettFabrice, Fantastic Love és Fatique de je t’aime: Mind a három csikónk Fabrice Souloy-nál készült Franciaországban, és csak közvetlenül a kvalifikáció előtt érkeztek haza Magyarországra. A kvalifikációs idők alapján abszolút az látszott számunkra, hogy remek munkát végeztek fiatal lovainkkal. Igen készségesek, a bemutatkozásuk óta is folyamatosan jól dolgoztak, jó futást várok tőlük.

Juhász BalázsFendi: Magabiztosan teljesítette a kvalifikációt, ahol a tréningben mutatott teljesítményére még rá tudott javulni, így maximálisan elégedettek voltunk vele. Azóta kondíció tréningekkel készültünk, frissen és jól dolgozott a zárómunkája során is. Hiba nélkül az élmezőnybe várom.

Mitja SlavicFrankó és Fair Lady: Mindkét idomítottam biztosan teljesítette a szintidőt, és a kvalifikáció során roppant mód jól vették a számukra új akadályokat. Munkában továbbra is jól mozognak, jó kedvűek, és talán még fejlődni is tudtak, így ha nem hibáznak bármilyen helyezést elérhetnek.

Angyal AndorFárosz: Mint a többi kétéves, ő is élete első versenyében indul, azonban mivel mi vidéken készülünk, talán hátrányt jelenthet azokkal szemben, akik fent a verseny pályán készülnek, hiszen ők mindent több alkalommal láttak, illetve tapasztaltak, mint a tanyán készülők. Tréningjei során végig jól mozgott, úgyhogy bízom benne, hogy jól fog szerepelni.

Ozsvár ZoltánFelhők felett: Ő volt az első csikó, aki kvalifikált a 2023-as évben, és akkor is remek időben és stílusban tette mindezt. Azóta is folyamatosan jól dolgozik, illetve jó kedvű, így ha hiba nélkül körbe megy, eredményes szereplését várom.

Kolozsi LászlóMiro LV: Igen jó idegrendszerrel megáldott mén Miro LV, aki a munkái során is készségesen dolgozik, így könnyű a felkészítése is. Munkában tovább javult, de a “Prolongos” lovakkal nehéz lesz felvenni a küzdelmet.

Papp IstvánFirst Lady KJ: A megszokott módon készült, Orosházán Kárai Józsefnél. Jó kedvére sem panaszkodhatunk. Nincsenek nagy elvárásaink vele kapcsolatban, de tisztes helytállást várunk tőle.

 

SHARE THIS