/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

A „legnagyobb magyarra” emlékezünk a vasárnapi galoppon

Újabb nagydíjakat hoz az előttünk álló galopp vasárnap, ahol az 1827 óta íródó magyar lóversenyzés megalapítójára, a „legnagyobb magyarnak” hívott gróf Széchenyi Istvánra; a századelő egykori miniszterelnökére, gróf Károlyi Gyulára; valamint azokra a lovakra emlékezünk, akik sajnos már nincsenek köztünk.

A 2000 méteres gróf Széchenyi István Emlékversenyre idén kicsi, de erős mezőny állt össze. A tavalyi kudarc után visszatér a 2021-es nyerő, Light Blue Sky, aki a legjobbját nyújtotta az Imperiál Díjban és újra megnyerheti ezt a futamot, ezúttal ifj. Kozma Istvánnal. Different Illusion tavaly csak 3/4 hosszal kapott ki, amikor a legerősebb volt, átlagával új kézben (Kolumbán Örs) is döntős esély. Fél hosszal maradt le mögötte Impression, aki bár legutóbb gyengébb volt, most állandó lovasával (Gönczi Rebeka) korrigálhat. Delikát ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta, idén mindkétszer remekül mozgott és Ördög Alen kezei között ellenfele lehet a favoritoknak. Respectation a társaság egyetlen hároméveseként érkezik, de az eddigi nagydíjakban tőle látottak alapján, Stanislav Georgiev vezetésével ismét főszereplő lehet.

A kétéves kancák ezúttal is az 1300 méterre kiírt gróf Károlyi Gyula Emlékversenyben bizonyíthatnak, ahol Dark Blue Sky (ifj. Kozma István) és Kasey (Suták Csenge) ismét megküzdhet egymással. Előbbi a Blaskovich Ernő Emlékversenyben biztosan tartotta riválisát és még veretlen, utóbbi pedig revansra készülhet, amennyiben javulni tud. Cunami (Benkő Ádám) akkor harmadik lett mögöttük, ezúttal akár a nevető harmadikká is válhat. Pescara (Ördög Alen) nagyszerűen mutatkozott be a Derby napon és Napfény (Kolumbán Örs) is ígéretesen kezdett a Blaskovich-ban, de a már negyedik fellépésére készülő és dobogós helyezések után visszatérő Sirmionarris (Mocsinka Vivien) is felboríthatja a papírformát.

A 2200 méteres Seperate Opinion Díj mini mezőnnyel startol, ahol a Derby-ben és a Szent István Díjban is sziporkázó Real Hope (Benkő Ádám) gyűjtheti be esedékes sikerét. Kihívója a legjobb háromévesek között megvillanó Sándor Mátyás (Koricsánszky Virág) és az ugyanott közel végző Lost In Space (Kolumbán Örs) lehet.

A napot a Kocsis Zoltán Gátverseny indítja, ahol az idén már kétszer győztes Crix Crax és az augusztusban nyerő pozícióban hibázó, Senica-ból visszatérő és sikerre éhes Wallstree Journey emelhető ki. Mellettük a Nyeretlen Kétévesek is szóhoz jutnak két felvonásban, míg az In Memorian Hendikeppel azoknak a csodálatos versenylovaknak állítunk emléket, akik már az égi hippodromon vágtáznak szabadon.

A vasárnapi keretprogramon összesen nyolc futam került kiírásra, az első 13 órakor kezdődik. Szeretettel várunk mindenkit a Kincsem Parkba!

SHARE THIS