Magyarok a régióban

Mozgalmasnak ígérkezik az előttünk álló hétvége, hiszen számos magyar érdekeltségért izgulhatunk regionálisan, szeptember 23-án szombaton és 24-én vasárnap. A Ribárszki ikrek Prágában, Nemzetközi utánpótlás lovas versenyben; Zain Nibras Pozsonyban egy emlékversenyben; míg Eggi’s Choice Zobnoticán a helyi Group I-es besorolású főversenyben képviseli a hazai színeket.

Ribárszki Sára és Mira alig, hogy berobbantak a hazai galoppsport vérkeringésébe, máris nemzetközi szinten bontogatják szárnyukat. Alagról és a Duna mellől a Moldva-partjára utaznak szombaton, hiszen Prágában a Chuchle Aréna gyepén szállnak nyeregbe. A versenynap 16:40-kor kezdődő, hatodik futamán hároméves és idősebb telivérek indulnak, 1800 méteren. A 25 ezer cseh koronával dotált, V. osztályú hendikepben összesen nyolcan startolnak, Mira a hétéves pej kancát, Nurwela-t, Sára pedig az ötéves Vademilla-t üli. Minkét magyar lány a legalacsonyabb súllyal mázsál ki, előbbi 51, míg utóbbi 54 kilóval. A nemzetközi utánpótlás lovas verseny presztízsét jól jelzi, hogy a Prágai Városi Tanács tiszteletdíjat ajánlott fel a helyezetteknek.

Megkérdeztük a lányokat is a csehországi úttal kapcsolatban, Sára mesélt nekünk a várakozásaikról:

  • A Magyar Lovaregylet kérésére Kovács Botond hívta fel apát (Ribárszki Sándor – a szerk.) ezzel a lehetőséggel, mi természetesen nagyon örültünk és egyből mondtuk, hogy élnénk vele. Kedden tudtuk meg, hogy kiket fogunk lovagolni, megnéztük az utóbbi futásaikat, de idén gyengébb formákat mutattak az eredmények alapján. Vademilla nyert már versenyt, de Nurwela egyelőre még nem. A többiek erősebbnek tűnnek, viszont a kis súly segíteni fog minket. Nem lesz egyszerű dolgunk, az biztos.

Miroslav Jovanovic idomár ismét Pozsonyba viszi Zain Nibras-t, ahol a szlovák versenyüzem vasárnap délutáni keretprogramján áll startgépbe, 14:10-kor. A 4000 euróval dotált, II. kategóriás Memoriál MVDr. Tibora Staňa mezőnyét hároméves és idősebb telivérek alkotják, a HJ Racing Team négyéves pej ménjének tíz ellenfele lesz. Az 1400 méteres versenyen 58,5 kilót visz, lovasa Martin Laube. lesz.

Eggi’s Choice kapcsán friss hír, hogy Rahim Etemovic istállójához került, bemutatkozására pedig nem is kell sokat várni, hiszen vasárnap Szerbiában láthatjuk az ötéves klasszist. Csontos Pál idomítottja Zobnotica-n fut a helyi group I-es besorolású kiemelt versenyben, a Kup Zobnatice-ben, 17 órakor. A 2400 méteres napzáró futamon Kelemen Zénó lovagolja, hat ellenfele között pedig ott lesz az itthon már jól ismert Berkshire Rebel is, akivel legutóbb az idei Millenniumi Díjban találkoztak.

A Kincsem Park mellett tehát a régióra is figyelünk és bízunk a magyar indulók sikeres szereplésében!

SHARE THIS