/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Idomári vélemények a 90. Kétévesek Nagydíjáról

Királyság – Eperjes – 90. Kétévesek Nagydíja

Juhász Balázs – Fendi: Három futáson van már túl, amelyből utolsó versenyében elveszítette a nyeretlenségét. Stabilan és jól teljesített eddig, a keddi zárómunkájában is frissen dolgozott. Ebben a mezőnyben rutinosnak számít, viszont egy alkalommal futott csak első sorból, a legelső versenyében, emiatt is választottam a 3-as starthelyet. Bízom a képességében, hiba nélkül a döntőbe várom.

Mitja Slavic – Fair Lady és Frankó: Fair Lady eddigi két versenyében biztosan és jó időket ügetett, így ha most sem hibázik, egy jobb pénzdíjas helyre odaérhetünk vele. Frankó kissé ideges típus, így nem is könnyű hajtású, ami a formáin is látszik. Ha most nem rontana, van benne olyan képesség, amivel eredményesen szerepelhetne.

Robert Gramüller – Friday Night: Friday Night itthoni első kvalifikációja nem sikerült, azonban a müncheni pályán biztosan teljesítette a szintidőt. Azóta egy futás van a lábában Badenből, amely élete első versenye is volt egyben, ez egy ezüstéremmel párosult. Bízunk a jó szereplésében.

Török István – First Lady KJ: Továbbra is Orosházán készül a tulajdonosával. Jókedvű és jól is dolgozott. Bízunk a hiba nélküli futásában és a tisztes helytállásában.

                                                                          -Toncsi-

Az idei csikóversenyekben dominálnak Balogh Bernadett lovai idomítottjai, ami megsüvegelendő eredmény. Most elérkezünk szombaton a Királyság – Eperjes – 90. Kétévesek Nagydíjához, amelyben 3 lova is indul, megkérdeztük, hogy mit vár tőlük, illetve a Köztársasági Díjban futó trenírozottjától, Faith Trottól?

A Kétévesek Nagydíjában nyílt küzdelemre számítok a győzelemért két idomítottam, Fabrice és Fantastic Love között. Egyik sem nyeretlen már, a Szalay János Emlékversenyben már találkoztak is, akkor az előbbi nyert, de ez nem biztos, hogy most is így lesz. Fazekas Imre ül majd most is Fabrice mögött, jómagam pedig Fantastic Love-ot támogatom. Fontos tudni, hogy a Szalayban lovammal túl gyorsan kezdtem, ami épp Fabrice-szal szemben visszaütött. Mindkét ló remekformában van, jól néznek ki, szerintem, ha nem jön közbe semmi, ők ketten harcolnak majd a győzelemért. Persze csikók, és így bármi előfordulhat, nem lehet és nem is szabad előre innunk a medve bőrére. Fazekas mester is nagyon bízik az övében, én is az enyémben, aztán győzzön a jobb! A harmadik indulóm Fatiqué de je t’aime Varga Sándorral indul, mert ehhez a lóhoz mindenképpen jó és erős kezű hajtó kell, bízunk benne, hogy jól megy majd. (A ló nevének érdekessége, hogy a népszerű 1,2,3 című dal visszatérő sorát idézi, ha nem is pontos formában
Ami Faith Trottot illeti, őt is Fazekas hajtja, jó lenne, ha előbb-utóbb megfutná külföldi számait, ebben bízik a menedzsment. Most nagyon nehéz ellenfelekkel kell megküzdenie, kisebb lábproblémáit követően fut, de már minden rendben, úgyhogy meglátjuk mire megy a Köztársasági Díjban ellenfeleivel szemben. Nem dőlhetünk vele hátra, a legjobbja kellene a sikerhez.

Balogh Berni azt is elárulta, hogy nagyon bízik abban, hogy mihamarabb nyer 2 versenyt, mert az már századossá léptetné elő, azaz 100 győzelmet számlálna a szorgalmas idomárhölgy.

                                                                      -Kőmi-

 

SHARE THIS