Idomári évértékelő – Kovács Sándor

A 7-szeres tréner champion, Kovács Sándor a 2023-as statisztikában a 2. helyen zárt. Lovai jól mentek, több, mint 37 millió forintot kerestek a teamnek, összesen 32 versenyt nyerve. Számos nagyversenyt abszolváltak sikerrel a mester által felkészített telivérek, és a jövő is bíztatónak látszik.

  • Ha egyetlen mondattal kéne aposztrofálnom az esztendőt, úgy fogalmaznék, hogy amit ebből az állományból ki lehetett hozni, azt kihoztam, tehát elégedett vagyok a szezonnal – kezdte évértékelőjét Kovács Sándor. – Ami fájó volt, hogy a versenyévad kezdete előtt elkerült tőlem a későbbi Derby-nyerő Amore Boy, illetve Senior Markaz.

Az évad egészét tekintve Csinibaba szereplésére vagyok talán a legbüszkébb, ezt szeretném elsőként kiemelni. Veretlen volt a Derby-ig, idén a Hazafi Díjban és az Erzsébet Királyné Díjában sem talált legyőzőre. Sajnos aztán pont a Magyar Derbyben megsérült úgy, hogy ezzel a pályafutása is véget ért. Tenyésztésbe vonult, reméljük kapunk tőle hasonló kiváló csikókat majd a későbbiekben. Kiemelném még Surprise of Eastert is, aki megnyerte a Káposztásmegyeri Díjat, ám utána ízületi problémái adódtak. Szerencsére meggyógyult, és a szezon vége felé megmutatta, hogy bőven lehet még rá számítani. Voyager nagyot futva lett első a Batthyány-Hunyadi Díjban, de aztán nem ment neki, ezért ugrattam be, és a sövényeken bizonyított is. Mesetár szintén mindent megtett, gyakorlatilag ő jelenleg a legjobb hároméves kanca, újra egészséges, dolgozható. De egy másik klasszisom, a sprinter Mágnás Miska is a következő szezont már újfent 100%-osan kezdheti.

A jövőt illetően is szerintem joggal bizakodhatok, hiszen nálam áll Dark Blue Sky, aki évjárata legjobbja volt az idén. De a többiek is ígéretesek, gyakorlatilag minden kétévesem bemutatkozott, és mindegyik úgy futott, hogy legalább pénzt keresett, de leginkább a nyeretlenségüket vesztették. Ez elvem amúgy, hogy csakis úgy indítok lovat, ha az teljesen versenyérett és bizakodhatunk a jó futásában. Kiemelném még itt Mágnás Öcsit, aki jó ló lesz, a Kétévesek Kritériumában való kisiklását a szemellenző hiánya okozta, utána azzal már maximálisan korrigált.

Szerencsére a tulajdonosok bizalma töretlen a z istállóm irányában, a futtatóim száma még bővült is a Szalai családdal, akik a jó teljesítményre képes Tunéziát vásárolták meg.

Nálam szerencsére nincs lovashiány, hiszen ifj. Kozma István és Mocsinka Vivien egyaránt az élvonalba sorolhatóak, de nálam lovagol Koricsánszky Virág is, aki az elmúlt évek legígéretesebb lovasának tűnik és maximálisan számítok rá is a jövőben.

-Kömi-

SHARE THIS