Idomári szezonértékelő – Farkas Levente

A fiatal tréner a tavalyi esztendőben valósággal berobban az élvonalba, remekül teljesítettek a rábízott telivérek. Kértük, értékelje a szezont, illetve árulja el, mit vár a 2024-es évtől?

  • Összességében milyennek ítéled meg a 2023-as szezonodat?

  • Bevallom, minden várakozásunkat felülmúlta! Egytől egyig mindegyik lovunk egész évben eredményesen és egyenletesen teljesített. Külön kiemelném Visianát aki V. osztályból egészen az I. kategóriáig felért, mi több, meg is állta ott a helyét. De kétségkívül Real Hope az, aki ezt az évet bearanyozta, minden nagy klasszikus versenyben, melyben elindult, örökösen helyezve volt. Kivételes ló ő a számunkra! De Cunami, Shadow of Night és Bitlip is kiválóan teljesítettek a kétéveseknek kiírt versenyekben, mindhárman nyertek is.

  • Mi a sikered titka?

  • Nehéz ezt pontosan megválaszolni, hiszen sok összetevője van. Elsődlegesen a szezont megelőző tél, ami befolyásolta a sikereinket, hiszen a felkészülés nagyon jó ütemben haladt az enyhe időjárásnak köszönhetően. Összességében elmondható, hogy minden klappolt hétről-hétre. Nagyon összeálltak a dolgok, a csapat kiválóan végezte a munkát az egész szezon során, és ami a legfontosabb, hogy komolyabb sérülés nélkül tudtuk lehozni az egész esztendőt. Köszönettel tartozunk állatorvosunknak, a takarmány- és tápbeszállítóknak, a patkolókovácsunknak, akik mindannyian 100%-ot teljesítettek. De az úgymond általánosságon kívül, a hit volt az, ami a legtöbbet segített, az, hogy elhittük, igenis, mi is képesek vagyunk arra, hogy magas szinten versenyezzünk az egész idényben! No és persze tulajdonosok töretlen bizalma is meghatározó volt, amit innen is köszönünk.

  • Kik jelentik az utánpótlást, azaz milyen csikókkal gazdagodott az istállód?

  • Idén 2 tavalyi yearlinggel bővült a csapatunk, őket is, mint szinte minden lovunkat a franciaországi Arqana árverésen vásároltuk. Egy Tai Chi apaságú mént, és egy French Fifteen apaságú kancát. Elég késői lónak tűnik mindkettő, jelenleg trapp munkát végeznek.

  • Mit vársz az idei esztendőtől, illetve mik az elvárásaid magaddal és a lovaiddal szemben?

  • Idén 5 háromévesem van (Bitlip, Cunami, Shadow of Night, Maharadscha, Suburra) és az öregek közül Sprinter, Visiana, Real Hope  is tréningben maradtak. Komoly várakozás előzi meg a 2024-es szezont, szeretnénk ugyanazt a szintet hozni, mint tavaly és mindent meg is fogunk tenni ennek érdekében. Bízom benne, hogy továbbra is résztvevői maradunk a nagyversenyeknek, és sérülés mentes szezonunk lesz. De kívánom ezt nemcsak magunknak, hanem minden versenytársunknak, azaz legyen a teljes Kincsem parki szezon eredményes és sérülésmentes mindenkinek, aki a hazai galoppsportban dolgozik!

-kömi- 

SHARE THIS