Idomár és lovas Surprise of Easter svájci sikeréről

A St. Moritz-i havas viadalon nagy örömöt szerzett a hazai galopprajongóknak Surprise of Easter előrehozott húsvéti meglepetése (a ló neve magyarra fordítva ugyanis ezt jelenti), azaz 2. helye. Az évről évre egyre jelentősebbé váló téli mítingen 1300 méteren mutatta be Kovács Sándor idomítottja Koricsánszky Virággal a nyergében, hogy mire is képes? Az eredménye megsüvegelendő, az idomár és a lovas boldogan nyilatkoztak a versenyről:

Kovács Sándor, a tréner: „Szörpi” nagyot ment, értékesnek tartom a helyezését, hiszen egy kategóriás versenyben lett 2., ráadásul olyan lovak között, akik – túl azon, hogy nagyon jók – már mindannyian próbálkoztak korábban ezen a havas-jeges „borításon”, a lovunk viszont szombaton látott ilyet életében először. Ráadásul a versenye sem úgy alakult, ahogyan az ideális számára, hiszen egy picit, kb. másfél hosszal ottmaradt a startnál, pedig ő élen szeret versenyezni. Virág viszont jól oldotta meg a feladatot, előre tudott menni, ám később egy ellenfele lehajrázta. Nagy fegyvertény, hogy a kiváló Blazing Cometet is maga mögé tudta utasítani. Most hazajöttünk vele, de 18-án újra megy a fehér turfra, ahol szinte ugyanezzel a csapattal találkozik, három fontos különbséggel: egyrészt ismeri már a pályát, másrészt mostani legyőzője 3 kilóval rosszabbul áll majd vele szemben a nyerése miatt, harmadrészt pedig Virág is kitapasztalhatta most ezt a hippodromot. Benne egyébként nem csalódtam, igazán szépen oldotta meg a feladatot, felismerte a váratlan szituációt és sikerrel meg is oldotta azt.

Ami Surprise of Easter illeti, mindig bíztam benne. Tavaly 3 versenyt követően – köztük egy Káposztásmegyeri díjbeli diadal – egészségügyi okokból pihennie kellett, és év végén jó versenyekkel tért vissza. Amúgy fekszik neki a havas turf, úgy vettem észre, hogy a szintetikust is jobban kedveli, mint a gyepet. Bízom abban, hogy ezek a februári versenyek javára válnak majd, top formával kezdheti a pesti évadot. Ez a futás szerintem kellett neki, bizakodva várom a 18-i svájci futását!

Koricsánszky Virág, a lovas: Tetszett a pálya, a körülmények, meg kell mondanom őszintén, hogy ennyire elegáns környezetben még sosem versenyezhettem! Igazán előkelő ez a White Turf gála! Ami a versenyt illeti, szerettem volna gyorsan kezdeni, de valahogy nem robbant ki a boxból Szörpi. Lehet, hogy a hó miatt… Mindenesetre sikerült korrigálnom a hibát, felmentünk vezetni a túlsó egyenesben, a kanyarra belül fordultunk, vezettünk a befutóban is, de vesztünkre jött egy nagy roham, így csak 2.-ok lehettünk. Szeretném elmondani, hogy ez a siker Morvai Eszter nélkül tuti nem jött volna össze! Ő Surprise of Easter munkalovasa, aki a ló minden rezdülését ismeri, és azokat önzetlenül meg is osztotta velem. Külön köszönöm a Mesternek, illetve Kovács-Bakos Szilvia tulajdonosnak a bizalmat, hogy rám bízták ezt a szuper lovat! Remélem, 18-án még fényesebb lesz az érmünk!

-kömi-

SHARE THIS