Ügetők, akikről a szombati versenyeket elneveztük

A szombati napon a Diadora és Gomez istálló, illetve Becze Zoltán és Tänczer Tamás futtatók és amatőrhajtók tulajdonában álló, de már pályafutásukat befejező lovaikról neveztük el a futamokat.

Száguldj! stpk. – 2011-ben Rádiházán született és kilencéves koráig versenyzett, majd tenyésztésbe került, ahol az első évjáratában, a most 3 éves Finiselj!-t adta. Kezdetben a Diadora istálló színeiben versenyzett, ahol háromszor győzött, majd hétéves korától a pályafutása végéig a Gomez Istálló tulajdona volt, mely idő alatt öt versenyt nyert és szinte mindig pénzért futott.

Naomi pk. – A számos jó képességű ügetőt adó Zaba csikójaként Orosházán született, Kunos Gyula tenyésztelepén, 2007-ben. Tíz éves karrierje alatt mindvégig Kele Judit tréningjéből versenyzett, kezdetben saját tulajdonuk volt Csató Gyulával, majd Turbucz Sándoré és Tänczer Tamásé lett, később Becze Zoltán is „beszállt”. Pályafutása alatt 15 győzelmet aratott, és számos helyezést ért el. Könnyen kezelhető, igazi „amatőrló” volt. Miután befejezte a versenyzést, tenyésztésbe vonult, első csikója a remek képességű Casino Royale, a második az idén megindulni látszó Dulcinea del Toboso, a harmadik pedig a tehetségesnek tűnő, első futására nyerő, Fermina Daza.

Zséda pk. – Rádiházán látta meg a napvilágot 2015-ben. Már yearling korában Hajnal Tibor tulajdonába és idomításába került, akinél ötéves koráig állt. Ezen idő alatt több kiemelt versenyben indult, melyek közül a legnagyobb sikere a Kétévesek Nagydíjának megnyerése, de amelyik nagyversenyben elindult, ott mindig az első ötben végzett. 2021 év elején vette meg Tänczer Tamás, és került Horváth Zoltán idomításába, ahol pályafutása végéig, 2023 tavaszáig versenyzett és igazán stílszerűen búcsúzott a pályától, hiszen megnyerte az utolsó két versenyét, Fejszés Kittivel, illetve Tänczer Tamással. Könnyen kezelhető, biztos ügető volt, összesen 12-szer volt első.

Unigena Sun stpk. – Kunos Gyula a tenyésztője, Orosházán, 2013-ban született és tízéves koráig versenyzett, mely idő alatt nyolcszor tudott nyerni és 1.17-es rekorddal rendelkezett. Kezdetben Turbucz Sándor és Tänczer Tamás közös tulajdona volt, 2018-tól már csak a Gomez istálló színeit vitte, és Horváth Zoltán idomította. Pályafutása végeztével a tenyésztésbe került, első csikója Guinevere várhatóan idén fog bemutatkozni.

Jávor Class pm. – A kitűnő és szép emlékű szakember, Nagy László saját tenyésztése, Orosházán született 2003-ban. Sokáig, tizenhároméves koráig versenyzett, mely idő alatt több idomárnál és tulajdonosnál is megfordult, összesen 20 győzelmet aratott. Tänczer Tamás vele nyerte élete első versenyét, mely nagyban hozzájárulhatott ahhoz, hogy kiváló, máig sikeres amatőrhajtó és futtató legyen belőle a későbbiekben.

Nelli Gull stpk. – Újabb orosházi tenyésztés. Kulik Ferenc tanyáján látta meg a napvilágot 2007-ben. Kezdetben Turbucz Sándor lova volt, majd a Becze-Tänczer „páros” tulajdonába került. Az amatőrök kedvence volt, versenyei nagy részét velük nyerte, így Becze Zoltán, Németh Gábor, Tänczer Tamás és Turbucz Sándor is szép győzelmeket szereztek vele. Tizenegyévesen fejezte be a pályafutását, mely idő alatt 15 versenyben nem talált legyőzőre. Ki lett próbálva a tenyésztésben is, ahol a kitűnő Diána Gull-t adta, aki már több kiemelt versenyben is bizonyított, megnyerte a Kanca Díjat, harmadik lett a Magyar Ügetőderbyben és másodikként végzett a Gróf Esterházy Miklós Emlékversenyben.

-FL-

SHARE THIS