/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Hősöknek járó fogadtatás

Írta: Kovács Botond.

A felvonulás

Legutóbbi posztunkban már hírt adtunk Galopin Des Champs cheltenhami győzelméről, most mégis visszatérünk a témára. Óriási fegyvertény egy Gold Cup megnyerése, de ha egy telivér duplázni is tud, neve szédítő magasságokba emelkedik és vele együtt mindenkié, akinek köze volt a gigászi teljesítmény eléréséhez. Így a többszörös champion Willie Mullins mester és szintén sokszoros bajnok Paul Town mellett Adam Connolly lovász és végül de távolról sem utolsó sorban Greg és Audrey Turley neve is arany betűkkel kerültek be a fekete fenomén révén a lóversenyzés nagy könyvébe.

Willie Mullins és Jasmin de Vaux

Ezzel le is zárulhatott volna a történet, de a Mullins mester tréningtelepéhez és szülővárosához közeli Leighlinbridge (e. léjlinbridzs) jószívű polgárai díszfelvonulásra invitálták a nyerőket. Kivonult a helység apraja-nagyja, a tudósítások szerint bezártak az üzletek, az iskolák, a fogadóirodák és még a templomok is, hogy a hősöket köszönthessék. A hatalmas tömeg élén természetesen a mester és Galopin Des Champs vonult, de elhozták a Mullins századik cheltenhami győzelmét elhozó Jasmin de Vaux-t is, aki a Grade 1-es Champion Bumpert húzta be.

Vajon mi került a kupákba?

A főszereplők és a mindig jó kedélyű ír polgárok persze gondosan ügyeltek rá, hogy ne egy írószer üzlet vagy barkácsbolt előtt álljanak meg közös képre, hanem egy pub előtt, de ezen cseppet sem lepődtünk meg (mint ahogy azon sem, ha a kupákba valamilyen jó fajta ír kontyalávaló került volna, bár erre nincs képi bizonyítékunk). Mi sem bizonyítja jobban, hogy Írországban a lóversenyzés a mindennapok szerves része, a turf hírei általános társalgási témának számítanak, és a szakmai szereplők valódi sztárok, a szó legnemesebb értelmében.
– Lovam rengeteget javult, és egyáltalán nem vett ki belőle sokat a verseny – mondta a mester szűkszavúan. – Ha minden jól megy a Punchestown Gold Cupban lép pályára ismét.

SHARE THIS