Idomári évértékelő és évelőzetes – Jozef Roszival

A kiváló szlovák tréner hosszú évek óta hazánkban, magyar liszensszel készíti fel telivéreit, melyek általában kategóriájukban remek eredményekkel rukkolnak ki. Kérdeztük a mestert, milyen volt és várhatóan milyen lesz az istálló eredményessége?

  • Milyennek ítéli a 2023-as versenyszezont az istálló szempontjából?
  • Tulajdonképpen elégedett lehetek, úgy érzem, a tavalyi szezonban jobban teljesítettünk, mint az azt megelőző, 2022-es évben. Tulajdonosaimmal most nem elsősorban a győzelmek számára koncentráltunk, hanem sokkal inkább a verseny nyereményekre, azaz az anyagi bevétel került fókuszba. Bramastra nagyon jól teljesített, és csikóként Kasey is megmutatta magát, jelezte, hogy van benne képesség
  • Idén lesz további előrelépés?
  • Nagyon remélem. Két kiváló tulajdonosom van, Kolozsi János és Gönczi László személyében. Előbbitől 13, utóbbitól 3 ló van tréningben. Valdesco (ap: Buratino) és Mamifestli (ap: Galileo Gold) nemcsak jó származásúak, de reményt keltőek is, utóbbi még nem futott. Kasey ellenben már bizonyított, Fabulous pedig egyszer futva 6. lett, de komoly fantáziát látok benne. Készülnek a klasszikusokra! Botanistról pedig el kell mondanom, hogy olyan, mint a jó bor: minél öregebb, annál jobb! Aleidis és Oaklanda jó sprinterek, míg Solart valószínűleg beugratom. A kétéveseim még várnak. Hárman vannak, mindannyian kancák és reménykedem bennük. A Gönczi istálló reménysége elsősorban Orfheus, aki herélésen esett át, és bár voltak lábproblémái, már minden rendben vele, szerintem idén felfuthat.
  • A csapat változatlan?
  • Sajnos probléma – de nemcsak nálam, hanem ez áthatja a versenyzés egészét -, hogy kevés a munkaerő. Lovasként Suták Csengére és Osztényi Zoltánra tudok számítani, de reggelenként Gruber Katalin is beszáll, sokat segít munkalovasként. Ők rendkívül lelkesek, jó, hogy számíthatok rájuk!
  • Közeleg az első nap, kiket láthatunk a nyitányon?
  • A Pestmegyei Hendikepben Oaklandát és Aleidist szeretném elindítani, míg a Megnyitó Versenyben Bramastra képviseli a teamünket. A nyeretlen versenyekbe is adok majd 3 indulót, míg Fabulous a Húsvéti Díjban tehet egy próbát. Szerencsére a téli időjárás kedvező volt, segítette a munkánkat.

-kömi-

SHARE THIS