/ by /   E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Eljött az idő – galopp kapunyitó, vasárnap 14 órakor!

Március 31-én, vasárnap mindenki nagy örömére elindul a 2024-es galopp versenyszezon, nyolc futammal és a korábban megszokott, a téli szünet alatt hiányolt izgalmakkal és adrenalin bombával.

Hagyományosan a Megnyitó Versennyel térnek vissza a telivérek a Kincsem Parkba, az 1600 méterre kiírt versenyben, hatan állnak starthoz. Real Hope (Benkő Ádám) a legjobb háromévesek között is folyamatosan dobogós volt, régóta érik már neki egy újabb győzelem és papíron kellően jól áll ahhoz, hogy ezt most az első napon meg is szerezze. Kihívói között ott lesz a tavalyi nyerő, ezáltal címvédő Catch Me (Májer Cintia), aki egész évben stabilan teljesített, és az új évet is hasonlóan kezdené. Bramastra (Suták Csenge) is magas formákat tud, bár ősszel kissé visszaesett a formája, állandó topjával ott lehet a döntőben.

Szintén mérföldre futják az Aranyeső Hendikepet, amely hasonlóan kis mezőnyt, hét indulót számlál. Közülük Fitzante (Farkas Dorottya) tűnik a legesélyesebbnek, hiszen a második félévre lendületbe jött és a rövidebb táv is kedvezhet neki, amelyen tavaly nyáron is győzött már. Liebeskind (Ribárszki Mira) ugyan egyenletesen teljesített, de elmaradt korábbi tudásától és nyeretlenül zárta az elmúlt évet, most frissen visszatérve találhat vissza a nyerő útra. Legendary Joy (ifj. Kozma István) közel egy évet hagyott ki, de korábban mutatott olyan számot, amely második hendikepjére is elég lehet.

A sprinterek az 1200 méteres Pestmegyei Hendikepben méretnek meg először, egy abszolút nyitott, sokesélyes mezőnnyel. Rémkirály (Jozef Parigál) kitűnő szezont zárt, joggal lehet a favoritok egyike, mint ahogy a legjobb rövidtávosok között is többször döntős, Muskateer Three (Milan Zatloukal) is, aki topsúlya ellenére is ott lehet a végelszámolásban. Power Pass (Gönczi Rebeka) az év végére megtalálta a távját és látványos javulást mutatott, Angliából hazatérő lovasával főszereplő lehet. Irdatlan (ifj Kozma István) a futam címvédője, tavaly orrhosszal húzta be ezt a futamot, de azóta is megbízhatóan szállította az eredményeket, idén és révbe érhet.

Hatan lépnek pályára az 1400 méterre kiírt Hóvirág Hendikepben, ahol az évet könnyed sikerrel záró Passion of my Love (Kovács Réka), hasonló stílusban folytathatja menetelését. Bermuda (Morvai Eszter) kétévesen többször is mutatkozott már, első győzelme is elképzelhető. Préri Lady (Csörgő Lilien) szépen zárta a múlt szezont és jelenlegi lovasával is eredményes volt, ismét felérhet a frontba.

2000 méterre futják a Tavaszi Hendikepet, amelyre mindössze öt lovat adtak indulónak. Közülük a nagyversenyek állandó helyezettjeként hendikepbe kerülő, Di Domenica Sweety (Milan Zatloukal); a kora ősszel remeklő és azzal a számával esélyénél levő Sándor Mátyás; valamint az ősszel kiugró formát produkáló és most hosszabb távra próbálkozó (Benkő Ádám) vívhat a győzelemért.

Egy érdekes futammal, az 1900 méteres Húsvéti Hendikeppel zárul a nyitó nap, ahol a mindkét futására eredményes, másodjára a legjobbak között bizonyító Bitlip (Benkő Ádám) a favorit. Szulejka (Ördög Alen) ígéretesen mutatkozott be és másodjára sem mozgott rosszul, megszerezheti első győzelmét. Alibi (Jaroslav Línek) szinte mindig döntős volt és novemberben nyerni is tudott, klasszis lovasával nagy kedvenc lehet. Frangipáni (Kun Ferenc) tavaly elsőség nélkül maradt, de abszolút megbízható kanca, rögön a nyitó napon hazaérhet.

Az izgalmak tehát garantáltak, ráadásul két részletben a nyeretlenek is starthoz állnak, tovább színesítve a programot. Fogadási szempontból is igazi csemege lesz, méghozzá 1 millió forint jackpottal!

A versenyprogram az alábbi linken elérhető:

https://kincsempark.hu/data/versenyprogram/2024/versenyprogram_2024_03_31_galopp.pdf

Várunk mindenkit szeretettel Húsvét Vasárnap, indítsuk együtt a 2024-es galopp szezont! Ne felejtsék átállítani az órákat, kezdés 14 órakor!

SHARE THIS