/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Az érzelmi döntés ára: 10 millió ausztrál dollár

Fantasztikus hír érkezett Ausztráliából. Az elmúlt két évtized egyik legsikeresebb kancája, Winx (43 start, 37 győzelem, több, mint 15 millió euró versenydíj) ismét hallatott magáról. Illetve egészen pontosan nem is ő, hanem az ausztrál méntől, Pierrotól született kancacsikója.
A Pierro fillyt árverésre bocsátotta Winx csapata, az eseményt természetesen hatalmas közönséget vonzott. Már az árverés elején lehetett érezni, hogy itt valami nagy dolog fog történni, ennek megfelelően a licit 2 millió ausztrál dolláron indult. Az izgalmak csak fokozódtak, amikor Winx és egyetlen csikójának is a résztulajdonosa, a turf közkedvelt alakja Debbie Kepitis is beszállt a küzdelembe. Az összeg szépen ment felfelé, az utolsó ajánlatott Kepitis asszony adta, az ausztrál rekordot jelentő 10 millió ausztrál dollárért (6 millió euró) kivásárolta a csikót.


„– Ez egy nagyon komoly érzelmi döntés volt. Nem bírtam volna elviselni a gondolatot, hogy nem tartom meg annak a csikónak a tulajdonjogát, akinek anyja nem és tulajdonostársaknak oly sok örömöt és elismerést hozott. Winx egy életre szóló élményt szerzett nekem: 37 futamot nyert meg, 33-at zsinórban„
A leütés utáni örömkönnyek letörlése és az az első  megkönnyebbülés után folyattatta az értékelést a büszke tulajdonos.
– „Eredetileg nem azért jöttem, hogy megvegyem ezt a lovat, ami lovunkat. Aukcióra bocsátottuk, majd az elmúlt hetekben az egész családunknak hiányozni kezdett. Ezért úgy döntöttünk, hogy amennyiben lehet, de szerezzük meg a tulajdonostársaktól. Még akkor is, ha ez 10 millió ausztrál dollárba (6 millió euróba) kerül.
Kiváltságos vagyok, hogy a családom támogatta a tervemet, bízom benne, hogy ez a csikó eljut Majd a versenypályára és láthatom majd futni. De ha nem, akkor sincsen baj, akkor majd csodálatos anyakanca lesz.
Döntésemben az is szerepet játszott, hogy ne vigyék el az országból, hogy örökre ausztrál maradjon.”

Video: https://x.com/inglis_sales/status/1777192474248896921
Kíváncsian várjuk majd a folytatást, akár már jövőre!

SHARE THIS