Idomári vélemények a Nemzeti Díjról és a Batthyány-Hunyady Díjról

Vélemények – Nemzeti Díj

Csontos PálBorn To Champion, Géza, Ráadás

Born To Champion sínes problémákkal küzdött, ezért kezdte később a szezont, most már azonban rendben van. Amennyiben pénzes helyre ér, akkor elégedett leszek vele, hiszen nehéz verseny lesz számára és még nincs topformában. Géza istállóváltás után lép pályára, jól sikerült a felkészülése. Nem lesz egyszerű feladata, de a hosszabb táv kedvezhet neki, az első háromba várom. Ráadás rendben van, jó formának örvend. Ha puha lesz a pálya, akkor nagy meglepetést szerezhet a kanca.

Miroslav JovanovicExact

Pozsonyi futása után jöhet előre, továbbra is jó lovas üli, aki ismeri a lovat. Megfelelően dolgozott és lendületben van, éppen ezért helyezést várunk tőle.

Kovács Sándor Mágnás Öcsi, Dark Blue Sky

Igen jó formának örvend Mágnás Öcsi, akit most a régió egyik klasszisa, Alberto Sanna ül. A Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyben rendívül szép stílusban, könnyen győzött, és azóta is kimondottan jól tréningezik. Arról még nem vagyok meggyőződve, hogy a hosszabb távok mennyire fekszenek neki, de az 1600 méterrel nincs semmi problémája. Bízom benne. Dark Blue Sky szintén remek formában van, Kozma Pistával indul. A kanca tavalyi négy startjából háromszor is nyerőként jött vissza. Idén nem versenyzett még, de komoly alapozómunkákat kapott. Kedden ment egy mérföldes galoppot, látszik, hogy a távval semmi gondja nem lesz. Reménykedünk abban, hogy ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta.

Ribárszki SándorPoseidon

Idén két futása után veretlen, bár ahhoz, hogy a Nemzetiben nyerjen, egyértelműen javulnia kell. A lehetőség benne rejlik. Elvem, hogy „győztes csapaton ne változtass!”, ezért most is Suták Csenge üli, akivel minden eddigi versenyét megelégedésemre teljesítette. Kondíciómunkákkal készült a versenyre, dombozik, terepen megy, sétálgat. Olyan étvágya van, mintha nem is telivér, hanem farkas lenne. Bízom benne!

Szuna SzabaolcsShort Circuit

Mi otthon egyszerűen csak „Kis Frankel”-nek hívunk – tovább erősödött, és ami a legnagyobb öröm, hogy semmi nem hátráltatta a felkészülését. A munkái jók, kedden megkapta a zárógaloppját is. Egy kedves, szimpatikus ló, ugyanakkor versenyben férfi kezet kíván, puller. Kun Fecóval jó párost alkotnak, de az látszik, hogy az 1600 méter nála a határ.  Azonban, ha ezt nem sokallja, akkor mindenképpen az első háromba várható.

Maronka GáborSommerprinz

Ősszel került hozzánk, Pozsonyban futott, ahol taktikailag egy kicsit elszámoltuk magunkat. Ettől függetlenül nagyon jól sikerült a felkészülése, dobogóra várom.

Zala CsabaTimur

Elég jó képességű lónak tartom, tavaly 1600-ra nagy stílusban győzött, itthoni munkái is igazolják, hogy a jobbak közé tartozik. Erős a mezőny, a legjobbak között áll starthoz, ugyanakkor kíváncsian várom, hogy mire lesz elég.

Vélemények – Batthyány.Hunyady Díj

Csontos PálAmore Boy, St Pantaleon

Amore Boy felkészülése jól sikerült, ez lesz az első versenye a szezonban, de korrekt futást várok tőle, közeli esély. St Pantaleon nemrég került hozzánk francia tréningből, a deauville-i árverésről érkezett. Munkában még nem mutat extrát, de kíváncsian várjuk hogyan teljesít versenyben. Franciaországban elég jó eredményeket ért el, most a Kincsem Parkban kell bizonyítania.

Maronka GáborDifferent Illusion

Idén volt egy nehezebb versenye Olaszországban, ami nem nagyon sikerült. Jól alakult a felkészülése, formában van, reméljük odaér az első három közé.

Molnár GyöngyiLuis Fernando

Nagyon jó futást várok tőle, úgy látom, hogy javult a Káposztásmegyeri Díj után. Hogy jelenlegi formája mire lesz elég az vasárnap kiderül, mindenesetre az első három hely valamelyikére várom.

Miroslav JovanovicIl Ministro

Előző versenye 1400 méterre nem volt a legkedvezőbb, de most erősebb lovast kapott és a hosszabb táv is minden bizonnyal előnyére válhat.

Suták JánosCatch Me

Kimondottan jól dolgozik, minden körülmények között számíthatunk rá, hiszen mindig hűen adja tudását. „Szürit” – aki egy igazán aranyos, kedves telivér – most a lányom, Csenge üli majd. A Megnyitó Versenyben megvédte címét, az Igazgatósági Díj 2000 métere azonban kicsit hosszú volt számára. Legjobbjára elsősorban 1400-tól 1600-ig számíthatunk, ezért bízom a tisztes helytállásában.

Kovács SándorEl Darooj, Light Blue Sky

El Darooj nincs könnyű helyzetben, könnyen lehet, hogy egyelőre még nem érett ehhez a feladathoz. Ugyanakkor képesség van benne, megadjuk neki a lehetőséget. Szerbiában nyert háromszor, meglátjuk, ez mennyit ér most. Ifj. Kozma István lovagolja majd, elégedett lennék, ha az 5.-6. hely egyikét megszerezné. Light Blue Sky tavaly év végén nyert hármat, jó beállításokból. Idén a Káposztásmegyeri Díjban ötödik lett, de akkor még nem volt topon. Munkái alapján bátran mondhatom, hogy jött előre, a téli szőrét elengedte, jól is eszik. Az első három közé várom kedvenc lovasával, Koricsánszky Virággal.

Tormási GyulaRémkirály

Két verseny és két harmadik helyezés van már idén Rémkirály tarsolyában. Ezek közül az utolsó futását a Káposztásmegyeriben nem fogadtam el, mivel ott elég szerencsétlenül alakult számára sok minden. Kicsit nehezebben kezd, ami 1400-ra nem fér bele, ezért is jobb neki a mérföld. Regenerálódott, minden rendben vele, jókedvű, és felkészülten várja a versenyt. Mindenképpen az első háromba várom!

SHARE THIS