Néhány szó egy császárról

Veljko Mazsittyal Bonaparte Boss sikeréről beszélgettünk

Megvédte címét Bonaparte Boss a Dr. Vecseklőy József Emlékversenyben, azaz ismét bizonyította, hogy egy kőkemény heréltet tisztelhetünk benne. A kétfutásos pontversenyben az első futamot stílusosan, fél hosszal húzta be, a másodikban pedig egy orrhosszal ugyan kikapott Catania R-től, a végső siker azonban a „császáré” lett, a jobb összidejének köszönhetően. A lóról és a versenyről kérdeztük „Veki”-t, azaz idomárhajtóját, Veljko Mazsityot, no és arról is, láthatjuk-e majd őt hajtani az Ügetőderbyben?

  • Sokáig emlékezetes marad a nagy meccsetek Catania R-rel küzdve, méghozzá két futamban is. Hogyan láttad belülről a versenyt?
  • Először is el kell mondanom, hogy ez most sokkal nagyobb és szorosabb csata volt ellenfelemmel, mint a tavalyi, amikor ugyanígy ő volt a legkeményebb kihívónk ebben a versenyben. Mindkét futam hasonlóan alakult, azaz kivártam, mert lovam nem szeret az élen versenyezve menni. Eleve nagyon bíztam benne, mivel egy kőkemény ló, aki mindig odateszi magát, bízhatok benne. Rendkívül jófejű, és a szívét is beleadja a küzdelembe. Ez a fajta, kétfutásos versenytípus már elég ritka, inkább csak olasz versenypályákon találkozhatunk vele, de persze gondolhatunk a svéd Elitloppetre is. Bevallom, nem nagyon kedvelem, ugyanakkor Bonaparte Boss-nak nem okoz problémát, olyan szívós ló. Az első futamban minden a várakozásaim szerint alakult, a másodikban viszont az utolsó 15 méteren nem tudtunk még egy kicsit hozzátenni, ami ahhoz az orrhosszas hátrány ledolgozásához kellett volna, de lényeg a végső siker.
  • Mik a tervek Bonapartéval?
  • A nagyobb versenyekben folyamatosan szeretnénk indítani, reményeim szerint a Hippodrom és Lovarda Sprinter Kupában is ott leszünk, az lehet a következő állomás, de az egész esztendőben számíthatnak ránk a nézők és a fogadók a neki való nagyversenyekben!
  • És az Ügetőderbyben Eternity Bar, vagy egy hicós ügető?
  • Sajnos most nincs az istállómban olyan négyéves, aki esélyes lenne a Kékszalagra, Elizabeth Boss egyelőre kevésnek tűnik rá. Azonban a prolongós Eternity Barral együtt dolgozom, és látok sanszot arra, hogy induljunk és akár egy jó eredményt érjünk el közösen. Legutóbbi versenye nem irányadó, balszerencsénk volt. Ami engem illet, én hiszek ebben a lóban.

-kömi-

SHARE THIS