/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Derby főpróba és az egyik legrégebbi nagydíj a galoppon – Alagi- és Millenniumi Díj szombaton!

Nagydíjak özönét hozza a fordított hétvége, amelyen ezúttal június 1-jén, szombaton rendezzük a galopp napot a Kincsem Parkban.

A nap leginkább várt eseménye a háromévesek főpróbája a Magyar Derby-re, ahol immár növelve a távot, a korosztály krémje csap össze 2000 méteren az Alagi Díjban. A Nemzetiben nagy stílusban terítette le ellenfeleit Géza (Stanislav Georgiev), aki favoritként menetelhet tovább. Visszatér azonban az ott kétszer is akadályba ütköző Exact (Djordje Perovic), aki francia és pozsonyi formái alapján revansot vehet rajta, ezzel bejelentkezve a kék szalagért. Végig vezetve szerezte meg első győzelmét Flying Aquangel (Alberto Sanna), aki további fejlődéssel és fenomén lovasával az első nagy dobására készül. Carreras (Kelemen Zénó) másodjára könnyedén abszolválta feladatát és vélhetően még többet tudhat, de Mágnás Öcsi (ifj. Kozma István) is szépen állt mérföldre, és ha bírja a hosszabb távot, mindketten meglepetést szerezhetnek.

Az idősebb lovak az egyik legősibb klasszikusban, az 1800 méteres Millenniumi Díjban mérik össze erejüket, nyílt küzdelmet ígérve. A tavalyi derby-győztes Amore Boy és a bomba formában lévő Luis Fernando nagyot csatázott egymással a Batthyány-Hunyady Díjban, – akkor a szürke volt erősebb, de riválisa most két kilóval jobban – így igazi csemegének ígérkezik kettejük visszavágója. St Pantaleon (Jaroslav Línek) májusi futása elmaradt, így most mutatkozhat be, ahogyan a hozzá hasonlóan ígéretes francia számokkal rendelkező Matt Machine (Pierre Bazire) is veszélyes ellenfélnek tűnik.

A nap végén is lesz egy nagy durranás, a háromévesek és idősebb lovak az Erzsébet Királyné Díjban találkoznak, nem meglepő, hogy a fiatalok alkotják a favorit sort. Reshiram (Kelemen Zénó) kissé külön utat jár a Derby felkészülésben, de a Hazafi Díj megnyerését követően tovább nyújthatja veretlenségét. Ráadás (Stanislav Georgiev) második volt a kancák között és a Nemzetiben is jól tartotta magát, míg Vampa di Bocca (Ján Havlík) erősebb kézben hozhatja a javulást. A korelnök, a szerb színekből érkező, eredményes kanca, Huntress (Djordje Perovic) azonban maga mögött tarthatja a többieket.

A sprinterek a Potássy János Emlékverseny Hendikepben feszülnek egymásnak, Zenrikó (Sándor Péter) csak orrhosszal kapott ki idei első fellépésén, most jobban áll és akár nyerhet is. Gainer Boy (Stanislav Georgiev) kiegyensúlyozott, megszokott lovasával főszereplő lehet, de az osztályt visszalépő Princess Park (Djordje Perovic) is dobogóra állhat.

1400 méteren futják a Nemzetközi Amatőrversenyt az utánpótlás lovasokkal, ahol az első hendikepjére készülő Valdesco (Májer Cintia) lehet a fogadók kedvence. Berenice (Ribárszki Sára) másodjára már megközelítette topját és jó párost alkotnak lovasával, felérhetnek a frontba. Solar (Czene Leila) eddig még nem volt az igazi, korábbi tudása alapján azonban komoly sansz.

Hosszabb távra, 2200 méterre futják a Rascal Hendikepet, ahol a tíz induló közül a kétévesen ígéretesnek tűnő, Morning Impact (Kolumbán Örs) győzelemmel térhet vissza. Poker Lover (Suták Csenge) örökös döntős, érik már neki egy aranyérem. Marinarris (Kelemen Zénó) egy hete haloványabb volt, de előző két produkciója egyértelműen ajánlja. Szibéria (Jozef Parigál) nyergébe visszatér egykori sikeres lovasa, akivel ismét megkavarhatják a lapokat.

Azonos távon rendezzük az Ostinato Hendikepet, amelyben a javulást hozó State Of Chaos (Jaroslav Línek) most még erősebb lehet, de a könnyen haza sétáló Aurora Musica (Farkas Dorottya) is triplázhat. Ott lesz azonban Hermion (Kelemen Zénó) is, aki bár elsőre lemaradt Pozsonyban, idehaza hozta a kötelezőt.

Klasszikus mérföldre indulnak a Bárdosi György Emlékverseny Hendikep résztvevői. Poseidon a Nemzetiben nem ért küzdelembe, itt egy főszereppel vigasztalódhat. Pour Conquerir (Mocsinka Vivien) minden a négy eddigi versenyében dobogós volt, folytathatja remek sorozatát, ahogyan Wolf of Wallstreet (Stanislav Georgiev) is átlagával megoldhatja ezt a feladatot.

A napot az ugró lovak indítják a Krőzus Gátversenyben, ahol a síkon klasszis Avoiding Water (Kolumbán Örs) és az idei első gátfutamot magabiztosan behúzó Subacio (Homoki Norbert) ütközetére számítunk.

Előtte négy felvonásban a pónik is szóhoz jutnak, a fogadóknak pedig 600 ezer forint jackpot fokozza a játékkedvet.

A teljes program az alábbi linken elérhető: https://kincsempark.hu/data/versenyprogram/2024/versenyprogram_2024_06_01_galopp.pdf

Gyere ér szurkolj a lelátón, találkozzunk a Kincsem Parkban! Kezdés, 14 órakor!

SHARE THIS