/ by /   E-Turf Magazin, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Bemutatjuk a galopp szakág trénereit – 3. rész Bokori Tamás

Mesélj kicsit a kezdetekről, mindig tudtad, hogy a lóversenyzéssel szeretnél foglalkozni?

Alig lehettem tíz éves, amikor a szüleimmel először voltam lóversenyen, ami azonnal lenyűgözött. Ahogy néztem a versenyeket, semmi más nem járt a fejemben, hogy csak egyszer körbe lovagolhassam a pályát!

Édesapámmal rendszeresen jártunk reggelente munkákat nézni, kezdetben Sztojka mestertől tanultam. 2012-ben pedig édesapámmal, Bokori Istvánnal együtt dolgozva tíz versenyt nyertünk egy versenyszezonban, ami napon szép eredmény volt kicsi istállónktól.

Hogyan jött a Molett név? Mesélj a névválasztásról, hiszen ennek is külön története van.

Volt egy öreg telivér kancánk Molett, ő volt az első lovunk, hobbylóként tartottuk, rajta tanultam lovagolni, így kézenfekvő volt, hogy ezt a nevet kapja az istállónk később.
Az első lovunk is Moletthez köthető, az egyik csikója készült nálunk már versenylóként, majd később Titával bővült az istállónk, szépen apránként gyarapodtunk. Később Olaszországba is kilátogattam, munkalovasként, onnan is hoztunk lovakat, amelyek már nálunk versenyeztek.

Mit lehet tudni a tulajdonosi körödről, mutasd be őket!

Gyolai Zoltán Magyar Derby győztes nagy múltú futtató, hosszú ideje patronálja a galoppsportot, két éve döntött úgy, hogy a telivérjeit a mi gondozásunkra bízza, szerencsére nagyon jó kapcsolat alakult ki köztünk. Kezdetben csak átlovaglás céllal bízott ránk lovakat, majd Déva Várával lehetőséget kaptunk a versenyzés terén is és szerencsére sikerült élni a bizalommal. Tavaly már kettőt nyert az idén ötéves mén. A jó kapcsolat révén később több lovat sikerült vásárolnunk, Used To Be-t és a 4 éves Alcavella-t is a newmarket-i Tattersalls-on választottuk, Klugh pedig Olaszországból érkezett hozzánk.

 

Used To Be (Jirí Palík) 

Ebben az évben újabb lovak jöttek, a novemberi tréning árverésről az idén hároméves Amoreena (Lot 1572, Swiss Spirit – Harryana To) mellett döntöttünk, hiszen kétévesen többször is jól futott, 68-as BHA értékeléssel fejezte be a tavalyi szezonját, így ő a nagy reménységem. Ezen kívül most érkezett haza istállónk újabb lova a hároméves kanca, Dubai Dusk (Lot 262 Fahr – Pencarrow), aki idén fog először starthoz állni, szintén a Gyolai Racing istálló színeit képviseli.

A Gyolai Racing istálló új lova, Dubai Dusk

Szintén remek kapcsolat alakult ki Czifra Andrással, aki Billy Tiger futtatója. A hűséges Billy-nek köszönhetően az általa futtatott lovak köre is bővült, Fancy Fury-vel, akit tavaly mutattunk be nyeretlenben, remélem ő is sokat jött előre és háromévesen eredményesebb lesz. Új tulajdonosunk a horvát származású Ante Zorica saját tenyésztésű lovát a hároméves La Fiesta-t (CRO Nazim – Asta La Luce) hozta el hozzánk egy hónapja, idén már vele is színesedik az istálló. Érdekes lesz majd látni a fejlődését, hiszen magyar gyökerekkel rendelkező ló, apja és anyja is itthon versenyzett. Istállónk többi lova saját tulajdonunkban van, a jól ismert Crime Fighter, Brilliance és Beauchamp Opal idén is látható lesz majd a Kincsem Parkban.

Börzsey Barbara, Varga Áron

fotók: dr. Kovács Gábor, Bokori Tamás

SHARE THIS