/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Newmarketi krimi – rablás a Lóverseny Múzeumban

Írta: David Milnes, Racing Post. Fordította és szerkesztette: Kovács Botond.

A National Heritage Centre for Horseracing and Sporting Art (Newmarketi Nemzeti Lóverseny Múzeum) 50 ezer fontot ajánl a nyomravezetőnek, aki érdemi információval szolgál az intézményben történt májusi műkincs rablással kapcsolatban.

Az elrabolt trófeák

A bűncselekmény során aranyból és ezüstből készült felbecsülhetetlen értékű lóverseny ereklyéket vittek el a rablók, kihasználva, hogy a Covid-19 járvány miatt zárva tartott a múzeum, amelynek a Palace House Stables ad otthont. Az eltűnt trófeák között van az 1838-ban készült Ascot Gold Vase, egy 1833-ban és egy 1836-ban készült Lincoln Races Trophy és három Doncaster cup 1906-ból, 1907-ből és 1922-ből. Szintén lába kélt egy King’s Vase-nak, egy King George Trophynak, egy Chesterfield Cupnak és egy Santa Barbara Trophynak.

Dr. Steven Parissien, a múzeum vezetője így nyilatkozott: – Mélységesen elszomorít minden lóverseny barátot a májusban történt rablás. Július végére terveztük a járvány utáni nyitást, intézményünk új kávézóval, könyvesbolttal, és egy kutyákat bemutató tárlattal bővült. Egyelőre úgy tűnik, hogy precízen megtervezett és nem helyi elkövetők által végrehajtott esettel állunk szemben, akik nagy valószínűséggel megrendelésre hajtották végre a helyi közösséget és a brit turf-barátokat egyaránt sújtó aljas tettüket. Az eltűnt tárgyak értéke meghaladja a milliós nagyságrendet, de eszmei értékük ennél jóval nagyobb. Mindezek ellenére július 28-tól ismét várjuk a látogatókat.

SHARE THIS