/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Mick Kinane brillírozott – ezúttal a Tattersall’s-nál

Írta: Kovács Botond.

A Jim Bolger idomár által tenyésztett, veretlen Gear Up (2018 pm, Teofilo – Gearani, Toccet) teljes testvére, a még név nélküli sárga mén 325 ezer fontért cserélt gazdát a héten a Tattersall’s Ireland yearling aukcióján. A Jim Bolger idomár által tenyészett telivért unokája, a Clare Manning vezetette Boherguy Stud bocsátotta áruba.

NN (2019 sm, Teofilo – Gearani)

Sokan borúlátók az idei nagy árverések megkezdése előtt, ám ha ilyen lesz a folytatás is, panaszra nem lesz ok. A világhírű Mick Kinane már jó ideje a Hong Kong Kockey Club tanácsadója, most is ilyen minőségében jelent meg a ringben. A licitálás 50 ezer fontról indult, és az egykori lovas fenomén hamar tengelyt akasztott vetélytársaival, először Ralph Becket idomárral, majd Alex Elliott telivér kereskedővel, később Kia Joorabchian ismert labdarúgó menedzserrel. Ötvenezresével repkedtek az ajánlatok, 300 ezerig ennél kisebb emelés nem volt. Végül csak Elliott és Kinane maradt talpon és egy gyors csörte után ez utóbbi és a hongkongiak maradtak talpon, 350 ezer fontnál sújtott le a kalapács.

Claire Manning

Ez volt Claire Manning eddigi legkomolyabb ménesvezetői sikere. A hölgy nem ismeretlen a lóversenyzés világában. Apja Kevin Manning többszörös klasszikus-nyerő zsoké.

A mén anyja a Toccet apaságú Gearani négy futamgyőztes utódot produkált idáig. Közülük kiemelkedik a már említett Gear Up, aki idén augusztusban megnyerte a Group 3-as yorki Acomb Stakes-t. Ne feledkezzünk meg azonban a másik teljes testvérről sem, a szintén Teofilo után tenyésztett Guaranteedről, aki Group 3 és Listed (Eyrefield Stakes, TRI Equestrian Silver Stakes) győzelmei mellett számos Black Type helyezéssel rendelkezik.

Gear Up tulajdonosa és idomárja Mark Johnston. A skót mester 52 ezer eurót fizetett a lóért a tavalyi Goff’s Orby Sales-en, és e hétvégén (szeptember 26.) a newmarketi Group 2-es Royal Lodge Stakes-ben indítja mérföldre.

Teofilo

Mick Kinane ravasz mosollyal így kommentálta az eseményeket: – Kemény csata volt, néha úgy érzem magamban az aukciókon, mint amikor nagy vetélytársaimmal a cél felé száguldottunk. Csupán egyetlen hely van a csúcson. Természetesen nem árt, ha az ember háta mögött egy olyan tőkeerős társaság áll, mint a Hong Kong Jockey Club.

A Teofilo yearling rekordot állított fel a Tattersall’s Ireland szeptemberi árveréseinek történetében. Eddig egy Kodiac ivadékért, Lady Luciáért fizetett a legtöbbet a Shadwell Stud 2018-ban, az ár 275 ezer euró volt. A kanca eddig még nem versenyzett.

SHARE THIS