/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

A csehek is elkezdték

Jan Verner

A régió legerősebb galoppversenyzéssel rendelkező állama, Csehország is elkezdte a 2021-es versenyszezont. A nyitónapot ezúttal nem a fővárosban, hanem Mostban rendezték, ahol mind a nyolc futamban népes mezőnyök álltak starthoz. A főverseny az 1400 méteres 3 éves kancáknak kiírt 47. Memoriál Rudolfa Deyla společnosti Tipsport a favorit Devoir Rien (FR) sikerét hozta Jan Vernerrel a nyergében, akinek tulajdonosa Dr. Jiři Charvát a mosti pálya tulajdonosa is egyben, és évekig vezette a cseh Jockey Clubot.
A Covid miatti pénzügyi és egyéb bizonytalanság miatt egyelőre tizenhárom versenynapot tudtak kiírni Csehországban, a június végi 101. Cseh Derbyvel bezárólag. A klasszikus 2400 méteres futam összdíjazása 2 millió korona (kb. 29 millió Ft). Az év második felében további harmincegy versenynapot terveznek, a Velká pardubickát október 10-én futják.
A Kincsem Parkban az idén is számos cseh zsoké szereplése várható, míg lovak leginkább a Millenniumi Díj, valamint a Kincsem Díj napjára érkezhetnek Csehországból.

SHARE THIS