Idomári évértékelő – Fézer Róbert

Ahogyan azt a statisztikában évek óta az élbolyban végző Fézer Róbert is elmondta, vegyes szezont futottak lovai. Volt fent és volt lent, azonban most mégis bízik abban, hogy erősebb évet zár majd november végén. Két friss importját, a Deauville-ből érkező hároméveseket is bemutatta az e-turfnak a mester.

  • Kik érkeztek a francia árverésről, illetve mit kell róluk tudnunk?
  • Két háromévesről beszélünk. Daenerys (3pk, Almanzor – Syrdarya) anyáról féltestvére a nálunk is folyamatosan versenyző Itondának. A ló versenyzett már francia földön októberben, Tarbes-ban, ahol 1500 méterre 8. helyen végzett.

  • Reményekre ad okot, csakúgy, mint Souda Bay (3pk, Kodiac – Sandbar). Ő ugyan még nem versenyzett, nem ismerem a képességét, de az ember mindig bízik egy Kodiac apaságú lóban.

Amúgy van két már tréningben levő, de még versenyben nem futott hazai tenyésztésű háromévesem, Ménrót W. (Pigeon Catcher – Miss Nina Ricci) és Bocci, akik szintén bizakodással töltenek el. A tavalyi évet utófejlődésük érdekében hagytuk ki.

  • És a csikók?
  • Van két csődöröm és egy kancám. Előbbiek közül az egyik egy Mastercraftsman apaságú szürke, illetve egy Ektot mén. Utóbbi már most úgy néz ki, akárcsak egy hároméves. A kanca apja Salah, és gyönyörű! Most éppen pihennek, hiszen az előkészítő munkákon túl vagyunk. Megérdemelten kapnak egy kis feltöltődésre időt.
  • Az elmúlt évadra térve: milyennek ítéled meg a szezonodat?
  • Vegyesek az érzéseim, bevallom őszintén, jobbra számítottam! D’Angelo hatalmas kérdőjel, úgy fest viszont, most már végre minden rendben van nála. Korábban ugyanis nem volt 100%-os, ugyanakkor az orvosok sem tudták pontosan diagnosztizálni, mi a baja? San Invicible-t sem láthattuk a Derby óta, Ultra Pont pedig bár nagyon reményt keltő volt, már ki is lett véve a tréningből, csalódást keltően versenyzett, de Who Cares sem váltotta be a reményeimet.
  • És kikben bízhatsz?
  • Bergspitze anno jól indult, de tavaly volt egy patarepedése, most már viszont teljesen rendben van. Acer egy megbízható iparos, remek hendikepló, számítok rá. Nagy reménységem Easy Sea, aki tavaly egy nyeretlen kétévesek versenyét nyert, igaz, a Blasskovichban nem azt futotta, amit vártam tőle. Fejben kellene egy kicsit meg- és lenyugodnia, szerintem akkor a jók között a helye. Most kapott társul egy birkát, bízunk abban, hogy ez segíti majd.
  • Lányod, Ramóna tavaly letette névjegyét. Mik az idei elvárásaid vele szemben?
  • Hogy minden versenyt megnyerjen! (nevet)

Szigorú apa vagyok, mindig a maximumot kérem tőle, hiszen ezt a hivatást ő választotta, akkor tegyen meg mindent azért, hogy a legtöbbet hozza ki magából! Tehetséges lány, ezt megmutatta, de mindig több és több kell! Hangsúlyt helyezek, mint edzője a helyes fizikai felkészítésre, és természetesen a taktikai repertoárját is igyekszem fejleszteni. Ha kell, korholom, de ha ügyes, akkor a dicséretet is megkapja. Remélem sérülésmentes, jó éve lesz!

-kömi-

SHARE THIS