Goran Zolnaji és az ő Baby-je

A Pulay Kornél Emlékversenyt klasszisokat idéző stílusban, és ragyogó, 13,8-as időben nyerte meg Cardenas Baba, Goran Zolnaji tréningjéből és hajtásával. A mester szeretettel beszélt lováról, illetve tekintett vissza a versenyre, sőt, még a nagyreményű Eunike T Bokót is szóba hozta:

  • Baby – merthogy ez Cardenas Baba beceneve, nem is hívjuk soha máshogy – szerintem igen könnyen abszolválta ezt a versenyt. Pedig jó lovak ellen küzdöttünk, hiszen a sokáig vezető és végül 2. Catania R., vagy éppen a 3. Bonaparte Boss is nagyon jók. Ám amikor a finisre fordító kanyarhoz értem, tudtam, hogy Baby meg fogja oldani. Jól alakult számunkra a futam, jól tudtunk helyezkedni is. És állítom: még közel sincs 100%-on a ló!

Amit kiemelnék vele kapcsolatban az a gyorsasága, a jó feje, illetve a kapacitása. És azt, hogy bármilyen távra jól megy. A tervek szerint például legközelebb mérföldre próbáljuk ki Krieauban, de nagyon várjuk a többi nekivaló futamot a Kincsem Parkban, kedvenc pályáján.

Amint már említettem, rendkívül jó ló, és ami plusz vele kapcsolatban, hogy rendkívül kedves és barátkozós, pozitív természetű kanca. Azt például igen szereti, ha beszélnek hozzá, és ilyenkor csakis Baby-nek szólítjuk.

Ami a másik lovamat, Unno del Duomót illeti, ő is helyt állt, ám hozzáteszem, hogy neki viszont nem alakult túl jól a versenye, pedig megkockáztatom, hogy most jobb formában is van, mint „Baby”.  Majd legközelebb…

Most jól megy az istállónak, például Eunike T Bokónak is, aki még mindig nem mutatta meg a maximumát. Nem titok, szeretnénk az Ügetőderbyben is elindítani, nagyon odafigyelünk rá, most szombaton is bízom benne.

-kömi-

SHARE THIS